Gratis levering mellom Uvdal og Oslo i hele 2024

Se alle bøndene

Hardangervidda Opplevelser

Anne Karin og Geir holder til på Nordre Presterud gård i Uvdal, et steinkast fra Hardangervidda Nasjonalpark. På gården finnes både sauer og høns, men primærnæringa er fjellørret fra vidda.

Historien

Gården vår ble fra gammelt av gitt i gave til kirken, slik at presten kunne beite med hesten sin når han holdt gudstjeneste i Uvdal Stavkirke. Derav navnet Presterud, som betyr rydningen til presten.

Anne Karin’s tippoldefar fikk i 1849 kjøpe Presterud av kirken, og fikk da kongeskjøte på gården. Fra den tid har gården vært i familiens eie. Anne Karin og Geir overtok driften i 2001.

Gårdsdrifta

I dag drives gården med omkring 100 vinterfôrede sauer som beiter på Hardangervidda om sommeren, i tillegg til noen høner og en gjeterhund.

Vi har også 6 fiskevann på Hardangervidda, hvor vi årlig fisker opp 2 tonn fjellørret for salg. Videre tilbyr vi jakt- og fiskeopplevelser i nasjonalparken gjennom Hardangervidda Opplevelser.

Opplev gården

 

Vi tilbringer store deler av sommeren og høsten på Hardangervidda, hvor vi tilbyr fiske- og jaktopplevelser samt overnatting i våre hytter gjennom Hardangervidda Opplevelser. 

I tillegg viderefører vi gamle, bevarte tradisjoner fra Uvdal ved å selge fersk fisk og rakfisk. Hvert år fisker vi opp 2 tonn fjellørret av ypperste kvalitet fra våre 6 fiskevann. 

Våre tre barn, Henrik, Kristine og Knut, er også aktive i både gårdsdriften og ved fiskevannene på fjellet.