Handlekurven din er tom.

Tilbake til butikken

 

Du liker kanskje også…

Lammelår

kr 660,00kr 840,00 ink. MVA

Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.

Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Helstekt lammelår (10 porsjoner)

  • 2,5 kg lammelår
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 stilker frisk rosmarin
  • 3 dl vann
  • 6 gulerøtter
  • 3 løk
  • litt meierismør

Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.

Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.

Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.

– 65 °C er steken medium stekt

– 70 °C er steken medium pluss stekt

– 75 °C er steken gjennomstekt

Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.

Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.

Produktnr: 03005 Kategorier: , ,
Les mer

Rundbiff Anguskalv

kr 245,00kr 525,00 ink. MVA

Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.

Produktnr: 02011 Kategorier: , ,
Les mer

Uvdalslammet – 20 kg

kr 3.500,00 ink. MVA

Uvdalslammet 20 kg kasse er et helt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Alle kassens produkter er vakuumpakket.

Produktnr: 05001 Kategorier: , ,
Les mer

Lam tapasboller m/chilli

kr 64,00kr 96,00 ink. MVA

Lamme tapasboller med chilli er gode kjøttfyldige og godt krydrede tapasboller som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.

Lamme tapasbollene er vakuumpakket med 8 til 12 tapasboller i pakken og veier ca 200 til 300 gram. Lamme tapasbollene inneholder lammekjøtt, potetmel, salt, chili, hvitløk. Tapasbollene er stekt i olje.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.

Produktnr: 0501700 Kategorier: , ,
Les mer

Lam tapasboller

kr 64,00kr 96,00 ink. MVA

Lamme tapasboller er gode kjøttfyldige og godt krydrede tapasboller som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.

Lamme tapasbollene er vakuumpakket med 8 til 12 tapasboller i pakken og veier ca 200 til 300 gram. Lamme tapasbollene inneholder lammekjøtt, vann, potetmel, salt, gul løk, hvitløk, oregano, spisskummin, persille og pepper. Tapasbollene er stekt i olje.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.

Produktnr: 0501800 Kategorier: , ,
Les mer

Økologisk kvernet kalvekjøtt

kr 115,00 ink. MVA

Økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.

Produktnr: 04012 Kategorier: , ,
Les mer

Lamaburger

kr 120,00 ink. MVA

Lamaburger – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og løk.

Produktnr: 02023 Kategorier: , ,
Les mer

Svineribbe kasse av frilandsgris

kr 965,00 ink. MVA

En svinekasse bestående av svineribbe ca 1,3 kg, to julepølser ca 450 g, to pakker medisterkaker (12 stk) ca 700 g, en julesylte ca 450 g og en svineknoke ca 1 kg.

Dette er svinekjøtt av frilandsgris fra Øvre Uvdal.

Produktnr: 04032 Kategorier: , ,
Les mer

Lammepølse

kr 95,00 ink. MVA

Lammepølsen er en god kjøttfyldige og godt krydret pølse som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.

Lammepølsene er vakuumpakket med 4 pølser i pakken og veier ca 300 gram. Lammepølsen inneholder lammekjøtt, spekk av frilandsgris, vann, potetmel, salt, hvitløk, timian, pepper, chili, oregano, naturtarm. kokt og røkt på bøkeflis.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.

Produktnr: 05008 Kategorier: , ,
Les mer

Kvernet kjøtt Anguskalv

kr 95,00 ink. MVA

Kvernet kjøtt av grassfôra anguskalv uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.

Produktnr: 02025 Kategorier: , ,
Les mer

Ytrefilet Lama

kr 490,00kr 1.400,00 ink. MVA

Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.

Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet

Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt

Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.

Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille

Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.

Produktnr: 02019 Kategorier: , ,
Les mer

Fjellørret

kr 105,00kr 210,00 ink. MVA

Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.

Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)

  • 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
  • 1,5 dl hvetemel/speltmel
  • Meierismør til steking
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper

Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Vi anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis du steker fisken med skinn. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.

Bruk steikesjyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med steikesjyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Vi anbefaler å servere fisken sammen med poteter, agurksalat og gulrot.

Produktnr: 03001 Kategorier: , ,
Les mer

Tynnribbe kasse av frilandsgris

kr 1.435,00 ink. MVA

En svinekasse bestående av tynnribbe ca 2,15 kg, skinkesteik/lårsteik ca 2 kg, svineknoke ca 900 g.

Dette er svinekjøtt av frilandsgris fra Øvre Uvdal.

Produktnr: 04031 Kategorier: , ,
Les mer

Lammeribbe

kr 275,00kr 375,00 ink. MVA

Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammeribbe (4 porsjoner)

  • 2 kg lammeribbe
  • 2 stk pastinakk
  • 8 stk poteter
  • 3 stk gulerøtter
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Marinade

  • 5 ss fersk rosmarin
  • 5 ss fersk timian
  • 5 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl soyasaus
  • 3 ss balsamico eddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.

Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.

Produktnr: 03007 Kategorier: , ,
Les mer

Bog Anguskalv

kr 245,00kr 385,00 ink. MVA

Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.

Produktnr: 02013 Kategorier: , ,
Les mer

Lammestek

kr 392,00kr 588,00 ink. MVA

Lammestek langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Produktnr: 05011 Kategorier: , ,
Les mer

Lama spekepølse

kr 200,00 ink. MVA

Produktnr: 02032 Kategorier: , ,
Les mer

Lammeskank – 2 stk

kr 300,00 ink. MVA

Lammeskank langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Produktnr: 05009 Kategorier: , ,
Les mer

Koteletter av frilandsgris

kr 195,00 ink. MVA

Fire svinekoteletter med ytrefilet og bein på ca 1 kg. Stek, grill eller kok den i en herlig gryte med ditt favoritt krydder.

Produktnr: 04004 Kategorier: , ,
Les mer

Lammeburger

kr 140,00 ink. MVA

Lammeburgeren er en god kjøttfyldige og godt krydret burger som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.

Lammeburgeren er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 500 gram. Lammeburgeren inneholder lammekjøtt, potetmel, vann, løk, salt, koriander, paprika, chili, hvitløk, pepper. Burgeren er stekt i olje.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.

Produktnr: 0501600 Kategorier: , ,
Les mer

Lammeribbe

kr 250,00kr 425,00 ink. MVA

Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk å steke på grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Produktnr: 05004 Kategorier: , ,
Les mer

Medisterpølser av økologisk frilandsgris per kg

kr 195,00 ink. MVA

Svinekjøtt og spekk fra økologisk frilandsgris.

Produktnr: 04008 Kategorier: , ,
Les mer

Anguspølser med chili

kr 95,00 ink. MVA

Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.

Produktnr: 02027 Kategorier: , ,
Les mer

Økologisk storfekjøtt – 10 kg kasse

kr 2.650,00 ink. MVA

En utvalgt blanding av økologisk storfekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.

Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.

Produktnr: 04011 Kategorier: , ,
Les mer

Flatbiff Anguskalv

kr 140,00kr 280,00 ink. MVA

Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til stek, roastbiff, biff, sauteer og finere gryteretter.

Produktnr: 02010 Kategorier: , ,
Les mer

Uvdalslammet – 10 kg kasse

kr 1.750,00 ink. MVA

Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Alle kassens produkter er vakuumpakket.

Produktnr: 05002 Kategorier: , ,
Les mer

Anguspølser med urter

kr 95,00 ink. MVA

Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.

Produktnr: 02029 Kategorier: , ,
Les mer

Mørbrad Anguskalv

Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.

Produktnr: 02008 Kategorier: , ,
Les mer

Skivet lammebog

kr 275,00kr 450,00 ink. MVA

Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammefrikassé (4 porsjoner)

  • 1,2 kg lammebog
  • 1,5 ts salt
  • 1 laubærblad
  • 3 gulerøtter
  • 1 purre
  • 0,5 sellerirot
  • 0,5 kålrot
  • 1 persillerot
  • 1 løk
  • 4 ss hvetemel
  • 1 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron
  • Poteter

Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time. Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min. Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.

Serveres med kokte poteter.

Produktnr: 03006 Kategorier: , ,
Les mer

Indrefilet Lama

kr 450,00kr 750,00 ink. MVA

Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.

Produktnr: 02018 Kategorier: , ,
Les mer

Fiskelykke – 5 kg

kr 1.600,00 ink. MVA

Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)

  • 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
  • 1,5 dl hvetemel/speltmel
  • Meierismør til steking
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper

Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.

Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.

Produktnr: 03003 Kategorier: , ,
Les mer

Lammekjøttdeig

kr 99,00 ink. MVA

Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Pakkene er på ca 500 gram. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammekjøttboller (4 porsjoner)

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 0,5 stk finhakket løk
  • 1,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts malt ingeføær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olje til steking

Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.

Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.

Produktnr: 03008 Kategorier: , ,
Les mer

Kjøttkaker av anguskalv

kr 75,00kr 115,00 ink. MVA

Kjøttkaker av grassfôra anguskalv fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 eller 6 kjøttkaker i pakken. Kjøttkakene inneholder kjøtt av grassfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, ingefær og vann.

Produktnr: 02026 Kategorier: , ,
Les mer

Høyrygg Anguskalv

Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.

Produktnr: 02015 Kategorier: , ,
Les mer

Lama spekekjøtt

kr 90,00kr 630,00 ink. MVA

Produktnr: 02033 Kategorier: , ,
Les mer

Lammelår

kr 580,00kr 800,00 ink. MVA

Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammelåret er vakuumpakket.

Produktnr: 05003 Kategorier: , ,
Les mer

Kvernet lammekjøtt – ca 500g

kr 99,00 ink. MVA

Kvernet lammekjøtt av Uvdalslammet uten tilsatt salt og vann.  Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.

Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Produktnr: 05007 Kategorier: , ,
Les mer

Skivet lammebog

kr 275,00kr 350,00 ink. MVA

Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.

 

Skivet lammebog med rotgrønnsaker

1 kg skivet lammebog

rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt

poteter

olivenolje

flaksalt

pepper

Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.

Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.

Server gjerne med tyttebær.

Produktnr: 05005 Kategorier: , ,
Les mer

Fårikålkjøtt av lam

kr 240,00kr 280,00 ink. MVA

Fårikålkjøtt av lam kokes i gryte sammen med hodekål og hel sort pepper. Dette er høstens store matglede, men kan nytes hele året rundt.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Produktnr: 05006 Kategorier: , , Stikkord:
Les mer

Lammekjøttdeig – 3 kg kasse

kr 485,00 ink. MVA

Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Pakkene er på ca 500 gram og det er 3 kg i kassen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammekjøttboller (4 porsjoner)

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 0,5 stk finhakket løk
  • 1,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts malt ingeføær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olje til steking

Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.

Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.

Produktnr: 03013 Kategorier: , ,
Les mer

Lammekoteletter

kr 156,00kr 234,00 ink. MVA

Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.

Produktnr: 05010 Kategorier: , ,
Les mer

Entrecôte Lama

kr 490,00kr 700,00 ink. MVA

Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.

Produktnr: 02021 Kategorier: , ,
Les mer