Lammelår
kr 660,00 – kr 840,00 ink. MVA
Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Helstekt lammelår (10 porsjoner)
- 2,5 kg lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båter hvitløk
- 4 stilker frisk rosmarin
- 3 dl vann
- 6 gulerøtter
- 3 løk
- litt meierismør
Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.
Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.
Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.
– 65 °C er steken medium stekt
– 70 °C er steken medium pluss stekt
– 75 °C er steken gjennomstekt
Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.
Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.
Rundbiff Anguskalv
kr 245,00 – kr 525,00 ink. MVA
Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.
Uvdalslammet – 20 kg
kr 3.500,00 ink. MVA
Uvdalslammet 20 kg kasse er et helt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Lam tapasboller m/chilli
kr 64,00 – kr 96,00 ink. MVA
Lamme tapasboller med chilli er gode kjøttfyldige og godt krydrede tapasboller som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lamme tapasbollene er vakuumpakket med 8 til 12 tapasboller i pakken og veier ca 200 til 300 gram. Lamme tapasbollene inneholder lammekjøtt, potetmel, salt, chili, hvitløk. Tapasbollene er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Lam tapasboller
kr 64,00 – kr 96,00 ink. MVA
Lamme tapasboller er gode kjøttfyldige og godt krydrede tapasboller som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lamme tapasbollene er vakuumpakket med 8 til 12 tapasboller i pakken og veier ca 200 til 300 gram. Lamme tapasbollene inneholder lammekjøtt, vann, potetmel, salt, gul løk, hvitløk, oregano, spisskummin, persille og pepper. Tapasbollene er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Økologisk kvernet kalvekjøtt
kr 115,00 ink. MVA
Økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
Lamaburger
kr 150,00 kr 120,00 ink. MVA
Lamaburger – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og løk.
Svineribbe kasse av frilandsgris
kr 965,00 ink. MVA
En svinekasse bestående av svineribbe ca 1,3 kg, to julepølser ca 450 g, to pakker medisterkaker (12 stk) ca 700 g, en julesylte ca 450 g og en svineknoke ca 1 kg.
Dette er svinekjøtt av frilandsgris fra Øvre Uvdal.
Lammepølse
kr 95,00 ink. MVA
Lammepølsen er en god kjøttfyldige og godt krydret pølse som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lammepølsene er vakuumpakket med 4 pølser i pakken og veier ca 300 gram. Lammepølsen inneholder lammekjøtt, spekk av frilandsgris, vann, potetmel, salt, hvitløk, timian, pepper, chili, oregano, naturtarm. kokt og røkt på bøkeflis.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Kvernet kjøtt Anguskalv
kr 95,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av grassfôra anguskalv uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Ytrefilet Lama
kr 490,00 – kr 1.400,00 ink. MVA
Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt
Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.
Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille
Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.
Fjellørret
kr 105,00 – kr 210,00 ink. MVA
Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
- 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
- 1,5 dl hvetemel/speltmel
- Meierismør til steking
- 1 dl matfløte
- 3 dl seterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Vi anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis du steker fisken med skinn. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk steikesjyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med steikesjyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Vi anbefaler å servere fisken sammen med poteter, agurksalat og gulrot.
Tynnribbe kasse av frilandsgris
kr 1.435,00 ink. MVA
En svinekasse bestående av tynnribbe ca 2,15 kg, skinkesteik/lårsteik ca 2 kg, svineknoke ca 900 g.
Dette er svinekjøtt av frilandsgris fra Øvre Uvdal.
Lammeribbe
kr 275,00 – kr 375,00 ink. MVA
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammeribbe (4 porsjoner)
- 2 kg lammeribbe
- 2 stk pastinakk
- 8 stk poteter
- 3 stk gulerøtter
- olivenolje
- salt
- pepper
Marinade
- 5 ss fersk rosmarin
- 5 ss fersk timian
- 5 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl soyasaus
- 3 ss balsamico eddik
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.
Bog Anguskalv
kr 245,00 – kr 385,00 ink. MVA
Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.
Lammeskank – 2 stk
kr 300,00 ink. MVA
Lammeskank langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Koteletter av frilandsgris
kr 195,00 ink. MVA
Fire svinekoteletter med ytrefilet og bein på ca 1 kg. Stek, grill eller kok den i en herlig gryte med ditt favoritt krydder.
Lammeburger
kr 140,00 ink. MVA
Lammeburgeren er en god kjøttfyldige og godt krydret burger som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lammeburgeren er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 500 gram. Lammeburgeren inneholder lammekjøtt, potetmel, vann, løk, salt, koriander, paprika, chili, hvitløk, pepper. Burgeren er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Lammeribbe
kr 250,00 – kr 425,00 ink. MVA
Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk å steke på grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Medisterpølser av økologisk frilandsgris per kg
kr 195,00 ink. MVA
Svinekjøtt og spekk fra økologisk frilandsgris.
Anguspølser med chili
kr 95,00 ink. MVA
Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
Økologisk storfekjøtt – 10 kg kasse
kr 2.650,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av økologisk storfekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
Flatbiff Anguskalv
kr 140,00 – kr 280,00 ink. MVA
Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til stek, roastbiff, biff, sauteer og finere gryteretter.
Uvdalslammet – 10 kg kasse
kr 1.750,00 ink. MVA
Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Anguspølser med urter
kr 95,00 ink. MVA
Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
Mørbrad Anguskalv
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.
Skivet lammebog
kr 275,00 – kr 450,00 ink. MVA
Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammefrikassé (4 porsjoner)
- 1,2 kg lammebog
- 1,5 ts salt
- 1 laubærblad
- 3 gulerøtter
- 1 purre
- 0,5 sellerirot
- 0,5 kålrot
- 1 persillerot
- 1 løk
- 4 ss hvetemel
- 1 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Sitron
- Poteter
Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time. Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min. Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.
Serveres med kokte poteter.
Indrefilet Lama
kr 450,00 – kr 750,00 ink. MVA
Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.
Fiskelykke – 5 kg
kr 1.600,00 ink. MVA
Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
- 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
- 1,5 dl hvetemel/speltmel
- Meierismør til steking
- 1 dl matfløte
- 3 dl seterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.
Lammekjøttdeig
kr 99,00 ink. MVA
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Pakkene er på ca 500 gram. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammekjøttboller (4 porsjoner)
- 500 g lammekjøttdeig
- 0,5 stk finhakket løk
- 1,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 0,5 ts kajennepepper
- 0,5 ts malt ingeføær
- 0,25 ts revet muskatnøtt
- 2 ss potetmel
- 1,5 dl melk
- 2 ss olje til steking
Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
Kjøttkaker av anguskalv
kr 75,00 – kr 115,00 ink. MVA
Kjøttkaker av grassfôra anguskalv fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 eller 6 kjøttkaker i pakken. Kjøttkakene inneholder kjøtt av grassfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, ingefær og vann.
Høyrygg Anguskalv
Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.
Lama spekekjøtt
kr 90,00 – kr 630,00 ink. MVA
Lammelår
kr 580,00 – kr 800,00 ink. MVA
Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammelåret er vakuumpakket.
Kvernet lammekjøtt – ca 500g
kr 99,00 ink. MVA
Kvernet lammekjøtt av Uvdalslammet uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Skivet lammebog
kr 275,00 – kr 350,00 ink. MVA
Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.
Skivet lammebog med rotgrønnsaker
1 kg skivet lammebog
rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt
poteter
olivenolje
flaksalt
pepper
Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.
Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.
Server gjerne med tyttebær.
Fårikålkjøtt av lam
kr 240,00 – kr 280,00 ink. MVA
Fårikålkjøtt av lam kokes i gryte sammen med hodekål og hel sort pepper. Dette er høstens store matglede, men kan nytes hele året rundt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekjøttdeig – 3 kg kasse
kr 485,00 ink. MVA
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Pakkene er på ca 500 gram og det er 3 kg i kassen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammekjøttboller (4 porsjoner)
- 500 g lammekjøttdeig
- 0,5 stk finhakket løk
- 1,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 0,5 ts kajennepepper
- 0,5 ts malt ingeføær
- 0,25 ts revet muskatnøtt
- 2 ss potetmel
- 1,5 dl melk
- 2 ss olje til steking
Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
Lammekoteletter
kr 156,00 – kr 234,00 ink. MVA
Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.
Entrecôte Lama
kr 490,00 – kr 700,00 ink. MVA
Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.