Bla gjennom våre utvalgte produkter
Handlekurven din er tom.
Bla gjennom våre utvalgte produkter
kr 450,00 ink. MVA
Culotte er forlengelsen av bankekjøttet. Mørt og fint stykke som er fint å langtidssteke ovn/grill.
Grillet culotte fra dølafe med ovnsbakte plommetomater
Hvis du googler culotte, får du fram masse bilder av vide bukser, men innimellom alle klærne dukker det opp en og annen oppskrift på dette møre kjøttstykket. Culotten sitter øverst og bakerst på låret. Mest vanlig er det å få tak i som storfekjøtt, men det kan også fås fra sau, lam og svin.
Tin culotten i kjøleskapet og legg den på kjøkkenbenken i god tid før steking for temperering. Deretter ruter du fettsiden før du salter og peprer godt på begge sider. Grill den med fettsiden ned på god varme i noen minutter, før du gjentar prosessen på den andre siden. Culotte har lett for å bli tørr om du steker for mye. Et godt tips er å bruke et steketermometer. Den bør ikke ha en kjernetemperatur høyere enn 65 grader, gjerne lavere. Senk varmen og sett lokket på grillen til ønsket temperatur. Lag tilbehøret mens du venter.
Culotten har fiber som «snur» seg. Først skjærer du fra tuppen og innover, Bår du har kommet et stykke på vei, ser du at fibrene går langsetter skivene. Da snur du kjøttstykket og skjærer fra den kanten.
Resultatet er en culotte mør som en indrefilet – saftig og god. Du trenger ca. 1 kg kjøtt fra dølafe til 4 personer.
Ovnsbakte plommetomater med Snøfrisk:
tomater
sjalottløk
Snøfrisk
nøytral olje
Du trenger ikke krydder. Først dekker du bunnen av en ildfast form med tomater. Skiv opp sjalottløken og fordel rikelig mengde rundt over tomatene. Fordel Snøfrisk i klatter. Osten er god, så ikke vær sparsom med mengden. Smaken passer perfekt til sødmen i tomatene og løken. Ikke erstatt Snøfrisk med annen ost. Ha over litt olje – ikke for mye – men nok til at alle tomatene får litt på seg. Stek i ovnen på ca. 200 grader til tomatene er godt stekt. Det tar 30-45 min.
Bearnaisesaus:
Start med å lage en reduksjon. Kok opp:
1 sjalottløk i små biter
1-2 dl hvitvin
½ dl hvitvinseddik
1 ts pepper
1 liten neve tørket eller frisk estragon
Kok ned til det er igjen ca. ½ dl. Sil av.
Smelt ½ kg smør – dette er ikke sausen for deg som teler kalorier
Bland reduksjonen og 8 eggeplommer i en liten kjele. Rør godt og sett i vannbad. Vannbadet varmes opp, men pass på så det ikke blir for varmt. Da skiller eggene seg. Smøret heller i en tynn stråle oppi blandingen under rask omrøring. Ikke hell for fort. Saupet i bunnen av smøret lar du være igjen. Etter hvert blir sausen tykkere. Går det skeis blander du i flere eggeplommer og rører på nytt.
Smak til med salt, pepper og estragon.
kr 700,00 ink. MVA
Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt
Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.
Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille
Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.
kr 215,00 ink. MVA
Økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
kr 250,00 ink. MVA
Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk på steke grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
kr 320,00 ink. MVA
Bankekjøttet er en muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt.
kr 195,00 ink. MVA
Saget svinekotelett med ytrefilet og bein, stek, grill eller kok den i en herlig gryte med favoritt krydder.
kr 950,00 kr 875,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.
Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram, i en 5 kg kasse.
kr 2.690,00 ink. MVA
Kasse med 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra egenproduserte gressfora kalver av typen Aberdeen Angus kjøttfe. Kjøttet er fint marmorert og smaker svært godt. Angusen vår beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren. De utnytter utmarksbeitet godt og har aldri fått kraftfor. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert. Kassen består av fryst kjøtt, ca. 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som entrecôte, høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, colutte, lårtunge, nakke, ytre og indrefilet.
Innholdet i kassen vil variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.
kr 195,00 ink. MVA
Saget nakkekotelett med bein, god å marinere og legge på grillen.
kr 180,00 ink. MVA
Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekjøttdeig av Uvdalslammet, er vakuumpakket og innholder ca 450g.
kr 350,00 ink. MVA
Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.
kr 700,00 ink. MVA
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, lamastek, finere gryteretter mm.
kr 350,00 ink. MVA
Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.
kr 280,00 ink. MVA
Lamapølse – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, persille, ingefær, pepper, koreander og paprika.
kr 265,00 ink. MVA
Saftig surret steik til en flott søndagsmiddag. Servers med varme og kalde grønnsaker, saus og ris/poteter.
kr 350,00 ink. MVA
Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.
kr 300,00 ink. MVA
Lamaburger – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og løk.
kr 1.500,00 ink. MVA
Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
kr 280,00 ink. MVA
Kjøttkaker av grasfora Anguskalv, 4 eller 6 i pakken.
kr 280,00 ink. MVA
Lammestek langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
kr 250,00 ink. MVA
Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.
kr 190,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.
Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram.
kr 350,00 ink. MVA
Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til stek, roastbiff, biff, sauteer og finere gryteretter.
kr 320,00 ink. MVA
Nakken har forholdsvis mye bindevev og passer godt til suppekjøtt.
kr 2.650,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av økologisk storfekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
kr 2.850,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av kalvekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
Telehiv med fløtegratinerte poteter / Søre Brøstrud gård
1,5 kg dypfryst kalvestek
Krydderlake:
1 l vann
1 dl salt
½ dl sukker
8 einebær
1 ts timian
Legg den frosne kalvesteken i en ildfast form og sett den i ovnen på 75 grader. Ta ut steken etter 6 timer og sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 62 grader. Dette tar ca. 12 timer avhengig av stekens fasong. Lag krydderlake ved å koke opp vann, salt og sukker. Rør godt slik at salt og sukker er helt oppløst. Avkjøl laken fø timian og einebær tilsettes. Legg den varme steken i laken og sett i kjøleskap eller et annet kjølig sted.
Etter 6 timer tar du ut steken og skjærer tynne skiver av den.
Server med fløtegratinerte poteter og saus, eller kaldt som pålegg på et koldtbord sammen med tyttebærsyltetøy eller solbærrømme.
Fløtegratinerte poteter:
1 kg potet
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
150 g purre
3 dl fløte
2 dl melk
2 kryddermål med fersk kvernet hvit pepper
2 ts salt
1 dl revet ost
1 ss meierismør
Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell potetene og skiv dem tynt. Gjerne med mandolin. Legg potetene i kaldt vann i 5 min. Sil av. Skiv sjalottløk og hvitløk så tynt du klarer. Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middel varme til den er myk og blank. Tilsett fløte og melk og la det småkoke i 1 min. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du poteter og koker forsiktig til væsken blir tykkere. Det tar ca. 30 min. Legg så poteter i bunnen av en smurt, ildfast form. Strø halve mengden med ost oppå potetene og legg resten av potene og den siste osten oppå der igjen. Stek til det er ferdig.
kr 700,00 ink. MVA
Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.
kr 75,00 ink. MVA
Kraftbein fra svin som gir en fyldig smaksrik kraft.
kr 265,00 ink. MVA
Stekes hel som steik, skives i tynne skiver og serveres varm eller kald.
kr 92,00 ink. MVA
Til koking eller langtids matlaging i ovn eller Sous Vide. Kan med fordel saltes eller røykes.
kr 280,00 ink. MVA
Lammepølsen er en god kjøttfyldige og godt krydret pølse som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammepølsene er vakuumpakket med 4 pølser per pakke.
kr 750,00 ink. MVA
Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.
kr 250,00 ink. MVA
Lårtunge er en stor muskel med mye rent kjøtt. Passer til kokekjøtt ellers fint å salte og speke.
kr 250,00 ink. MVA
Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.
Skivet lammebog med rotgrønnsaker
1 kg skivet lammebog
rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt
poteter
olivenolje
flaksalt
pepper
Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.
Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.
Server gjerne med tyttebær.
kr 450,00 ink. MVA
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.
kr 300,00 ink. MVA
Lamakjøttkaker – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og ingefær.
kr 995,00 ink. MVA
5 kg kasse med økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.