Bla gjennom våre utvalgte produkter
Handlekurven din er tom.
Bla gjennom våre utvalgte produkter
kr 280,00 ink. MVA
Lammestek langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
kr 265,00 ink. MVA
Saftig surret steik til en flott søndagsmiddag. Servers med varme og kalde grønnsaker, saus og ris/poteter.
kr 75,00 ink. MVA
Kraftbein fra svin som gir en fyldig smaksrik kraft.
kr 700,00 ink. MVA
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, lamastek, finere gryteretter mm.
kr 2.650,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av økologisk storfekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
kr 98,00 ink. MVA
Tapasboller med grønn pepper fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med ca 12 tapasboller i hver pakke og veier mellom 330 og 380 gram. Tapasbollene inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, spekk, potetmel, vann, salt, sort pepper og grønn pepper.
kr 700,00 ink. MVA
Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.
kr 195,00 ink. MVA
Saget svinekotelett med ytrefilet og bein, stek, grill eller kok den i en herlig gryte med favoritt krydder.
kr 90,00 ink. MVA
Kvernet lammekjøtt av Uvdalslammet uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
kr 250,00 ink. MVA
Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk å steke på grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
kr 195,00 ink. MVA
Saget nakkekotelett med bein, god å marinere og legge på grillen.
kr 750,00 ink. MVA
Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.
kr 95,00 ink. MVA
Kjøttkaker fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med 6 kjøttkaker i hver pakke og veier ca 350 gram. Kjøttkakene inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, potetmel, salt, pepper, muskatt, allehånde, ingefær, vann. Stekt i meierismør.
kr 85,00 ink. MVA
Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
kr 995,00 ink. MVA
5 kg kasse med økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
kr 95,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av grassfôra anguskalv uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
kr 265,00 ink. MVA
Stekes hel som steik, skives i tynne skiver og serveres varm eller kald.
kr 250,00 ink. MVA
Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.
Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.
kr 129,00 ink. MVA
Angusburger fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 450 gram. Angusburgeren inneholder kjøtt av gressfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, vann, løk, chili og persille.
kr 350,00 ink. MVA
Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.
kr 950,00 kr 875,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.
Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram, i en 5 kg kasse.
kr 700,00 ink. MVA
Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt
Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.
Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille
Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.
kr 115,00 ink. MVA
Økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
kr 92,00 ink. MVA
Til koking eller langtids matlaging i ovn eller Sous Vide. Kan med fordel saltes eller røykes.
kr 250,00 ink. MVA
Lårtunge er en stor muskel med mye rent kjøtt. Passer til kokekjøtt ellers fint å salte og speke.
kr 300,00 ink. MVA
Lamakjøttkaker – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og ingefær.
kr 75,00 – kr 115,00 ink. MVA
Kjøttkaker av grassfôra anguskalv fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 eller 6 kjøttkaker i pakken. Kjøttkakene inneholder kjøtt av grassfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, ingefær og vann.
kr 320,00 ink. MVA
Bankekjøttet er en muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt.