Handlekurven din er tom.
Anguspølser med chili
kr 85,00 ink. MVA
Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
Entrecôte Lama per kg
kr 700,00 ink. MVA
Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.
Ytrefilet Anguskalv
kr 165,00 – kr 385,00 ink. MVA
Ytrefilet er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Grasfôra anguskalv – 10 kg
kr 2.690,00 ink. MVA
Kasse med 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra egenproduserte gressfora kalver av typen Aberdeen Angus kjøttfe. Kjøttet er fint marmorert og smaker svært godt. Angusen vår beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren. De utnytter utmarksbeitet godt og har aldri fått kraftfor. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert. Kassen består av fryst kjøtt, ca. 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som entrecôte, høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, colutte, lårtunge, nakke, ytre og indrefilet.
Innholdet i kassen vil variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.
Angusburger
kr 130,00 ink. MVA
Angusburger fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 450 gram. Angusburgeren inneholder kjøtt av gressfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, vann, løk, chili og persille.
Bog Anguskalv
kr 245,00 – kr 420,00 ink. MVA
Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.
Chorizopølse
kr 95,00 ink. MVA
Chorizopølser fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Chorizopølsen inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, spekk, potetmel, salt, pepper, chili, paprika, hvitløk, oregano. Røkt på bøkeflis. kokt.
Nakkekoteletter av økologisk frilandsgris per kg
kr 195,00 ink. MVA
Saget nakkekotelett med bein, god å marinere og legge på grillen.
Lama spekekjøtt
kr 90,00 – kr 1.080,00 ink. MVA
Uvdalslammet – 10 kg kasse
kr 1.500,00 ink. MVA
Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Karbonadedeig
Karbonadedeig av storfe passer perfekt til gryteretter og fredagstacoen. Pakken er på ca 500 g.
Uvdalslammet – 20 kg
kr 3.000,00 ink. MVA
Uvdalslammet 20 kg kasse er et helt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Lårtunge Anguskalv
kr 75,00 – kr 100,00 ink. MVA
Lårtunge er en stor muskel med mye rent kjøtt. Passer til kokekjøtt ellers fint å salte og speke.
Skinkesteik av økologisk frilandsgris per kg
kr 265,00 ink. MVA
Saftig surret steik til en flott søndagsmiddag. Servers med varme og kalde grønnsaker, saus og ris/poteter.
Anguspølser med urter
kr 85,00 ink. MVA
Anguspølse med chili fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Anguspølsen inneholder kjøtt av anguskalv, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
Lammeribbe
kr 200,00 – kr 300,00 ink. MVA
Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk å steke på grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Kjøttkaker av anguskalv
kr 75,00 – kr 115,00 ink. MVA
Kjøttkaker av grassfôra anguskalv fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 eller 6 kjøttkaker i pakken. Kjøttkakene inneholder kjøtt av grassfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, ingefær og vann.
Tapasboller med grønn pepper
kr 98,00 ink. MVA
Tapasboller med grønn pepper fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med ca 12 tapasboller i hver pakke og veier mellom 330 og 380 gram. Tapasbollene inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, spekk, potetmel, vann, salt, sort pepper og grønn pepper.
Kvernet lammekjøtt
kr 90,00 ink. MVA
Kvernet lammekjøtt av Uvdalslammet uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Fjellørret
kr 84,00 – kr 364,00 ink. MVA
Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
- 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
- 1,5 dl hvetemel/speltmel
- Meierismør til steking
- 1 dl matfløte
- 3 dl seterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Vi anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis du steker fisken med skinn. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk steikesjyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med steikesjyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Vi anbefaler å servere fisken sammen med poteter, agurksalat og gulrot.
Skivet lammebog
kr 300,00 – kr 350,00 ink. MVA
Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammefrikassé (4 porsjoner)
- 1,2 kg lammebog
- 1,5 ts salt
- 1 laubærblad
- 3 gulerøtter
- 1 purre
- 0,5 sellerirot
- 0,5 kålrot
- 1 persillerot
- 1 løk
- 4 ss hvetemel
- 1 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Sitron
- Poteter
Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time. Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min. Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.
Serveres med kokte poteter.
Lammekoteletter
kr 125,00 – kr 225,00 ink. MVA
Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.
Rundbiff Anguskalv
kr 245,00 – kr 385,00 ink. MVA
Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.
Indrefilet Lama
kr 750,00 ink. MVA
Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.
Lamaburger
kr 150,00 kr 120,00 ink. MVA
Lamaburger – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og løk.
Fiskelykke – 5 kg
kr 1.500,00 ink. MVA
Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
- 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
- 1,5 dl hvetemel/speltmel
- Meierismør til steking
- 1 dl matfløte
- 3 dl seterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.
Lammekjøttdeig
kr 90,00 ink. MVA
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Pakkene er på ca 500 gram. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammekjøttboller (4 porsjoner)
- 500 g lammekjøttdeig
- 0,5 stk finhakket løk
- 1,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 0,5 ts kajennepepper
- 0,5 ts malt ingeføær
- 0,25 ts revet muskatnøtt
- 2 ss potetmel
- 1,5 dl melk
- 2 ss olje til steking
Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
Anguskarbonader
kr 130,00 ink. MVA
Angusburger fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 450 gram. Angusburgeren inneholder kjøtt av gressfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, vann, løk, chili og persille.
Lammelår uten skank
kr 420,00 – kr 560,00 ink. MVA
Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammelåret er vakuumpakket og ca 2,5 kg.
Økologisk kalvekjøtt – 10 kg kasse
kr 2.850,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av kalvekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
Telehiv med fløtegratinerte poteter / Søre Brøstrud gård
1,5 kg dypfryst kalvestek
Krydderlake:
1 l vann
1 dl salt
½ dl sukker
8 einebær
1 ts timian
Legg den frosne kalvesteken i en ildfast form og sett den i ovnen på 75 grader. Ta ut steken etter 6 timer og sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 62 grader. Dette tar ca. 12 timer avhengig av stekens fasong. Lag krydderlake ved å koke opp vann, salt og sukker. Rør godt slik at salt og sukker er helt oppløst. Avkjøl laken fø timian og einebær tilsettes. Legg den varme steken i laken og sett i kjøleskap eller et annet kjølig sted.
Etter 6 timer tar du ut steken og skjærer tynne skiver av den.
Server med fløtegratinerte poteter og saus, eller kaldt som pålegg på et koldtbord sammen med tyttebærsyltetøy eller solbærrømme.
Fløtegratinerte poteter:
1 kg potet
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
150 g purre
3 dl fløte
2 dl melk
2 kryddermål med fersk kvernet hvit pepper
2 ts salt
1 dl revet ost
1 ss meierismør
Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell potetene og skiv dem tynt. Gjerne med mandolin. Legg potetene i kaldt vann i 5 min. Sil av. Skiv sjalottløk og hvitløk så tynt du klarer. Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middel varme til den er myk og blank. Tilsett fløte og melk og la det småkoke i 1 min. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du poteter og koker forsiktig til væsken blir tykkere. Det tar ca. 30 min. Legg så poteter i bunnen av en smurt, ildfast form. Strø halve mengden med ost oppå potetene og legg resten av potene og den siste osten oppå der igjen. Stek til det er ferdig.
Lammepølse
kr 92,00 ink. MVA
Lammepølsen er en god kjøttfyldige og godt krydret pølse som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lammepølsene er vakuumpakket med 4 pølser i pakken og veier ca 300 gram. Lammepølsen inneholder lammekjøtt, spekk av frilandsgris, vann, potetmel, salt, hvitløk, timian, pepper, chili, oregano, naturtarm. kokt og røkt på bøkeflis.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Røkt storfepølse med chili
kr 95,00 ink. MVA
Røkt storfepølse med chili fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med 4 pølser i hver pakke og veier ca 300 gram. Storfepølsen inneholder kjøtt av storfe, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Røkt på bøkeflis og kokt.
Fårikålkjøtt av lam
kr 200,00 – kr 260,00 ink. MVA
Fårikålkjøtt av lam kokes i gryte sammen med hodekål og hel sort pepper. Dette er høstens store matglede, men kan nytes hele året rundt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Fårikålkjøttet er vakuumpakket i ca 1 kg pakker.
Storfepølse med chili
kr 100,00 ink. MVA
Storfepølse med chili fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med 1 pølse i hver pakke og veier mellom 350 og 400 gram. Storfepølsen inneholder kjøtt av storfe, spekk, potetmel, salt, hvitløk, chili og vann. Pølsen er kokt.
Lammeskank
kr 112,00 – kr 140,00 ink. MVA
Lammeskank langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker. .
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Angusburger med chili
kr 130,00 ink. MVA
Angusburger fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 450 gram. Angusburgeren inneholder kjøtt av gressfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, vann, løk, chili og persille.
Koteletter av økologisk frilandsgris per kg
kr 195,00 ink. MVA
Saget svinekotelett med ytrefilet og bein, stek, grill eller kok den i en herlig gryte med favoritt krydder.
Høyrygg Anguskalv
kr 298,00 ink. MVA
Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.
Økologisk kvernet storfekjøtt – 5 kg kasse
kr 995,00 ink. MVA
5 kg kasse med økologisk kvernet storfekjøtt i praktiske vacuumpakker på ca 500 gram.
Økologisk kvernet kalvekjøtt – 5 kg kasse
kr 995,00 ink. MVA
5 kg kasse med økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
Lammelår
kr 560,00 – kr 720,00 ink. MVA
Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Helstekt lammelår (10 porsjoner)
- 2,5 kg lammelår
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 3 båter hvitløk
- 4 stilker frisk rosmarin
- 3 dl vann
- 6 gulerøtter
- 3 løk
- litt meierismør
Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.
Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.
Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.
– 65 °C er steken medium stekt
– 70 °C er steken medium pluss stekt
– 75 °C er steken gjennomstekt
Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.
Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.
Mørbrad Anguskalv
kr 225,00 – kr 360,00 ink. MVA
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.
Margbein av økologisk frilandsgris per kg
kr 75,00 ink. MVA
Kraftbein fra svin som gir en fyldig smaksrik kraft.
Kvernet kjøtt Angus – 5 kg
kr 950,00 kr 875,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.
Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram, i en 5 kg kasse.
Økologisk kvernet storfekjøtt
kr 115,00 kr 80,00 ink. MVA
5 kg kasse med økologisk kvernet storfekjøtt i praktiske vacuumpakker på ca 500 gram.
Kvernet kjøtt Anguskalv
kr 95,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av grassfôra anguskalv uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Ytrefilet Lama
kr 350,00 – kr 1.400,00 ink. MVA
Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt
Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.
Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille
Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.
Tapasboller
kr 98,00 ink. MVA
Tapasboller fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med ca 12 tapasboller i hver pakke og veier mellom 330 og 380 gram. Tapasbollene inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, spekk, potetmel, vann, salt, koriander, chili, paprika, hvitløk og pepper.
Skivet lammebog
kr 200,00 – kr 300,00 ink. MVA
Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.
Skivet lammebog med rotgrønnsaker
1 kg skivet lammebog
rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt
poteter
olivenolje
flaksalt
pepper
Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.
Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.
Server gjerne med tyttebær.
Økologisk kvernet kalvekjøtt
kr 115,00 ink. MVA
Økologisk kvernet kalvekjøtt pakket i praktiske vakuumpakker på ca 500 gram.
Flatbiff Anguskalv
kr 140,00 – kr 315,00 ink. MVA
Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til stek, roastbiff, biff, sauteer og finere gryteretter.
Svinekjøttdeig av økologisk frilandsgris
kr 90,00 ink. MVA
Vi har svinekjøttdeig av økologisk frilandsgris.
Knoke av økologisk frilandsgris per kg
kr 92,00 ink. MVA
Til koking eller langtids matlaging i ovn eller Sous Vide. Kan med fordel saltes eller røykes.
Kjøttkaker
kr 95,00 ink. MVA
Kjøttkaker fra Søre Brøsterud gård er vakuumpakket med 6 kjøttkaker i hver pakke og veier ca 350 gram. Kjøttkakene inneholder kjøtt av storfe og frilandsgris, potetmel, salt, pepper, muskatt, allehånde, ingefær, vann. Stekt i meierismør.
Lammeribbe
kr 250,00 – kr 400,00 ink. MVA
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Lammeribbe (4 porsjoner)
- 2 kg lammeribbe
- 2 stk pastinakk
- 8 stk poteter
- 3 stk gulerøtter
- olivenolje
- salt
- pepper
Marinade
- 5 ss fersk rosmarin
- 5 ss fersk timian
- 5 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl soyasaus
- 3 ss balsamico eddik
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.
Culotte Anguskalv
kr 225,00 – kr 315,00 ink. MVA
Culotte er forlengelsen av bankekjøttet. Mørt og fint stykke som er fint å langtidssteke ovn/grill.
Grillet culotte fra dølafe med ovnsbakte plommetomater
Hvis du googler culotte, får du fram masse bilder av vide bukser, men innimellom alle klærne dukker det opp en og annen oppskrift på dette møre kjøttstykket. Culotten sitter øverst og bakerst på låret. Mest vanlig er det å få tak i som storfekjøtt, men det kan også fås fra sau, lam og svin.
Tin culotten i kjøleskapet og legg den på kjøkkenbenken i god tid før steking for temperering. Deretter ruter du fettsiden før du salter og peprer godt på begge sider. Grill den med fettsiden ned på god varme i noen minutter, før du gjentar prosessen på den andre siden. Culotte har lett for å bli tørr om du steker for mye. Et godt tips er å bruke et steketermometer. Den bør ikke ha en kjernetemperatur høyere enn 65 grader, gjerne lavere. Senk varmen og sett lokket på grillen til ønsket temperatur. Lag tilbehøret mens du venter.
Culotten har fiber som «snur» seg. Først skjærer du fra tuppen og innover, Bår du har kommet et stykke på vei, ser du at fibrene går langsetter skivene. Da snur du kjøttstykket og skjærer fra den kanten.
Resultatet er en culotte mør som en indrefilet – saftig og god. Du trenger ca. 1 kg kjøtt fra dølafe til 4 personer.
Ovnsbakte plommetomater med Snøfrisk:
tomater
sjalottløk
Snøfrisk
nøytral olje
Du trenger ikke krydder. Først dekker du bunnen av en ildfast form med tomater. Skiv opp sjalottløken og fordel rikelig mengde rundt over tomatene. Fordel Snøfrisk i klatter. Osten er god, så ikke vær sparsom med mengden. Smaken passer perfekt til sødmen i tomatene og løken. Ikke erstatt Snøfrisk med annen ost. Ha over litt olje – ikke for mye – men nok til at alle tomatene får litt på seg. Stek i ovnen på ca. 200 grader til tomatene er godt stekt. Det tar 30-45 min.
Bearnaisesaus:
Start med å lage en reduksjon. Kok opp:
1 sjalottløk i små biter
1-2 dl hvitvin
½ dl hvitvinseddik
1 ts pepper
1 liten neve tørket eller frisk estragon
Kok ned til det er igjen ca. ½ dl. Sil av.
Smelt ½ kg smør – dette er ikke sausen for deg som teler kalorier
Bland reduksjonen og 8 eggeplommer i en liten kjele. Rør godt og sett i vannbad. Vannbadet varmes opp, men pass på så det ikke blir for varmt. Da skiller eggene seg. Smøret heller i en tynn stråle oppi blandingen under rask omrøring. Ikke hell for fort. Saupet i bunnen av smøret lar du være igjen. Etter hvert blir sausen tykkere. Går det skeis blander du i flere eggeplommer og rører på nytt.
Smak til med salt, pepper og estragon.
Medisterpølser av økologisk frilandsgris per kg
kr 195,00 ink. MVA
Svinekjøtt og spekk fra økologisk frilandsgris.