Uvdalslammet – 10 kg kasse
kr 2.200,00 ink. MVA
Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Fjellørret
kr 90,00 – kr 225,00Prisområde: kr 90,00 til kr 225,00 ink. MVA
Fjellørret fra Hardangervidda Nasjonalpark er kjent for sin delikate smak og faste tekstur. Denne villfangede fisken er perfekt for grilling, baking, eller steking. Fjellørreten er rik på omega-3 fettsyrer og gir en sunn og smakfull middag. Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)
- 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
- 1,5 dl hvetemel/speltmel
- Meierismør til steking
- 1 dl matfløte
- 3 dl seterrømme
- 2 ss finhakket gressløk
- Salt og pepper
Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Vi anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis du steker fisken med skinn. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
Bruk steikesjyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med steikesjyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
Vi anbefaler å servere fisken sammen med poteter, agurksalat og gulrot.
Frilandsgris
kr 2.805,00 – kr 6.790,00Prisområde: kr 2.805,00 til kr 6.790,00 ink. MVA
Det er nå mulig å bestille ¼ og ½ frilandsgris.
Kvart (¼) Frliandsgris
Kvart gris pakke er en bra start på høsten/ vinteren! Her er det en frilandsgris som blir oppdelt i brukbare deler! Ribbe til Jul og en god del grilling! En knoke som kan kokes til suppe eller steikes lenge i ovnen på lav temperatur så du får din egen Schweinshaxe (oppskrift forslag ligger i kassen). Koteletter og Nakkekoteletter er nydelige og forslag på tillaging ligger med i kassen. Knoken blir ofte brukt til suppekjøtt for mange kunder, de er godt fornøyde. En liten håndsurret svinesteik er en god grund til å samle venner og familie til middag. I kassen er det Mørbrad og Plumme (flatbiff) som egner seg godt til steik, snitzel eller strimlet wok-kjøtt.
En ¼ frilandsgris pakke er 11kg. 255 kr kg
Halv(½) Frilandsgris
Halv gris er delt opp og pakket i gode stykningsdeler. I forhold til partering, det er muligheter til å få en tilpasset oppdeling av slakt hvis du som kunde er ute i god tid før vi begynner.
Vår standard partering er:
2 ribber, en tynnribbe og en Ribbe. Koteletter skivet og pakket 4/pakke. Nakke koteletter skivet og pakket 4/pakke. Plomme (flatbiff) og Mørbrad, begge to godt egnet til Snitzel, wok-kjøtt eller en liten svinesteik. Knoke, supert som suppe-kjøtt eller langsomt stekt til asiatisk Ribbe eller Schweinshaxe. Bogsteik, Svinekjøttdeig og en skinkesteik som gjerne blir en familiemiddag som flere kan vare med å dele!
Halv frilandsgris pakke er 35 kg. 194 kr kg
Skivet lammebog
kr 252,00 – kr 420,00Prisområde: kr 252,00 til kr 420,00 ink. MVA
Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.
Skivet lammebog med rotgrønnsaker
1 kg skivet lammebog
rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt
poteter
olivenolje
flaksalt
pepper
Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.
Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.
Server gjerne med tyttebær.
Lammemørbrad
kr 80,00 ink. MVA
Lammemørbrad er en mager og mør stykningsdel med mild smak og fin tekstur. Den egner seg godt til steking eller grilling, og passer utmerket med urter, hvitløk og sitron. et godt valg for deg som ønsker en lett og smakfull lammerett.
Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Lammekjøttdeig
kr 125,00 ink. MVA
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og lammegryter. Pakkene er på ca 500 gram. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammekjøttboller (4 porsjoner)
- 500 g lammekjøttdeig
- 0,5 stk finhakket løk
- 1,5 ts salt
- 0,25 ts kvernet pepper
- 0,5 ts kajennepepper
- 0,5 ts malt ingeføær
- 0,25 ts revet muskatnøtt
- 2 ss potetmel
- 1,5 dl melk
- 2 ss olje til steking
Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
Lammeburger
kr 140,00 ink. MVA
Lammeburgeren er en god kjøttfyldige og godt krydret burger som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lammeburgeren er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 500 gram. Lammeburgeren inneholder lammekjøtt, potetmel, vann, løk, salt, koriander, paprika, chili, hvitløk, pepper. Burgeren er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Knoke av frilandsgris
kr 184,00 ink. MVA
Til koking eller langtids matlaging i ovn eller Sous Vide. Kan med fordel saltes eller røykes.
Kraftbein av økologisk kalv
Margbein fra økologisk kalv, gir nydelig kraft til supper og sauser.
Lammeribbe
kr 348,00 – kr 493,00Prisområde: kr 348,00 til kr 493,00 ink. MVA
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Denne stykningsdelen er perfekt for grilling eller steking, og kan serveres med potetmos og en frisk salat. Prøv å glasere lammeribben med honning og rosmarin for en ekstra smakfull opplevelse. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammeribbe (4 porsjoner)
- 2 kg lammeribbe
- 2 stk pastinakk
- 8 stk poteter
- 3 stk gulerøtter
- olivenolje
- salt
- pepper
Marinade
- 5 ss fersk rosmarin
- 5 ss fersk timian
- 5 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl soyasaus
- 3 ss balsamico eddik
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.
Lammelår
kr 775,00 – kr 925,00Prisområde: kr 775,00 til kr 925,00 ink. MVA
Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammelåret er vakuumpakket.
Forhåndsbestill – Grasfôra anguskalv – 10 kg (klare for levering fra 10.12.25)
kr 3.450,00 ink. MVA
Denne kassen inneholder 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra våre egenproduserte gressfôrede kalver av typen Aberdeen Angus. Kjøttet er fint marmorert og har en utsøkt smak. Våre Angus-kalver beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren, hvor de utnytter utmarksbeitet til fulle og aldri får kraftfôr. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert.
Kassen består av fryst kjøtt, med omtrent 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, culotte, lårtunge, ytrefilet eller indrefilet. Innholdet i kassen kan variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.
Nyt det smakfulle og møre kjøttet fra våre gressfôrede Angus-kalver, perfekt for en rekke retter og anledninger.
Lammekoteletter
kr 252,00 ink. MVA
Lammekoteletter fra Hardangerviddalam er saftige og smakfulle, perfekte for grilling eller steking. De har en mild og delikat smak som passer godt med friske urter og sitrus. Prøv dem med en frisk salat og ovnsbakte poteter for en enkel og smakfull middag.
Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Kraftbein av økologisk storfe
kr 127,00 – kr 150,00Prisområde: kr 127,00 til kr 150,00 ink. MVA
Kraftbein av økologisk storfe, gir nydelig kraft til supper og sauser.
Hardangerviddalam – 10 kg
kr 2.200,00 ink. MVA
Denne lammekassen inneholder et utvalg av de beste stykningsdelene fra lam som har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Kassen består av lår, skivet bog, lammekoteletter, lammesteik og kjøttdeig, som gir deg muligheten til å lage en rekke smakfulle retter.
Innhold:
- Lammekoteletter: Saftige og smakfulle, perfekte for grilling eller steking med urter og hvitløk
- Lår: Klassisk stykningsdel med rik smak, egner seg godt til ovnssteking eller grilling
- Skivet bog: Smakfull og mager stykningsdel som passer godt til gryteretter og langtidssteking.
- Lammesteik: Mør og aromatisk, ideell for langtidssteking og festmåltider
- Kjøttdeig: Allsidig og smakfull, kan brukes i en rekke retter som kjøttboller, moussaka, og lammegryter.
Nyt det utsøkte lammekjøttet fra Hardangervidda, perfekt for både hverdagsmiddager og spesielle anledninger. Denne kassen gir deg muligheten til å utforske ulike tilberedningsmetoder og smaker, og er ideell for deg som ønsker å nyte kvalitetskjøtt fra lam som har beitet på Hardangervidda.
Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Rakfisk av fjellørret
kr 165,00 – kr 385,00Prisområde: kr 165,00 til kr 385,00 ink. MVA
Rakfisk fra Hardangervidda Nasjonalpark er en tradisjonell norsk delikatesse med en unik smak. Denne fermenterte fisken er perfekt som pålegg eller som en del av et festmåltid. Rakfisken kan serveres med lefse, rømme, og løk for en autentisk norsk matopplevelse.
Rakfisken er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, fisket med garn fra våre fjellvann. Hardangervidda Opplevelser legger ned rakfisk etter gamle bevarte tradisjoner fra Uvdal, kombinert med kanskje verdens fineste råvare. Vi kan tilby deg rakfisk av villfisk fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.
Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.
Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet.
Rakfisken er ferdig tilberedt i midten av november.
Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Rakfisk med kling (4 personer)
- 1000 gram rakfisk (250 gram rakfisk pr. person)
- Seterrømme
- Kling
- Løk
Start med å filletere fisken slik at den er bein og skinnfri. Skjær strimler med rakfisk i en fingerbreddes størrelse. Legg et par rakfisk strimler på klingen sammen med litt finhakket løk og en dæsj rømme. Rull sammen klingen og du har en flott forrett til hverdag eller til festlige lag.
Lammeskank
kr 180,00 ink. MVA
Lammeskank langtids stekes og serveres gjerne med rotgrønnsaker.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Uvdalslammet – 20 kg
kr 4.300,00 ink. MVA
Uvdalslammet 20 kg kasse er et helt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Økologisk storfekjøtt – 10 kg kasse
kr 3.490,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av økologisk storfekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
