Handlekurven din er tom.

Tilbake til butikken

Bla gjennom våre utvalgte produkter

Rakafant – 5 kg

kr 2.250,00 ink. MVA

Rakfisken er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, fisket med garn fra våre fjellvann. Hardangervidda Opplevelser legger ned rakfisk etter gamle bevarte tradisjoner fra Uvdal, kombinert med kanskje verdens fineste råvare. Vi kan tilby deg rakfisk av villfisk fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Rakfisken er ferdig tilberedt i midten av november.

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Rakfisk med kling (4 personer)

  • 1000 gram rakfisk (250 gram rakfisk pr. person)
  • Seterrømme
  • Kling
  • Løk

Start med å filletere fisken slik at den er bein og skinnfri. Skjær strimler med rakfisk i en fingerbreddes størrelse. Legg et par rakfisk strimler på klingen sammen med litt finhakket løk og en dæsj rømme. Rull sammen klingen og du har en flott forrett til hverdag eller til festlige lag.

Varenummer: 03004 Kategori:
Les mer

Mørbrad Lama per kg

kr 700,00 ink. MVA

Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, lamastek, finere gryteretter mm.

Varenummer: 02020 Kategori:
Les mer

Koteletter av økologisk frilandsgris per kg

kr 195,00 ink. MVA

Saget svinekotelett med ytrefilet og bein, stek, grill eller kok den i en herlig gryte med favoritt krydder.

Varenummer: 04004 Kategori:
Les mer

Margbein av økologisk frilandsgris per kg

kr 75,00 ink. MVA

Kraftbein fra svin som gir en fyldig smaksrik kraft.

Varenummer: 04007 Kategori:
Les mer

Fjellørret

kr 320,00 ink. MVA

Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)

  • 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
  • 1,5 dl hvetemel/speltmel
  • Meierismør til steking
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper

Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.

Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.

Varenummer: 03001 Kategori:
Les mer

Nakke Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Nakken har forholdsvis mye bindevev og passer godt til suppekjøtt.

Varenummer: 02009 Kategori:
Les mer

Entrecôte Anguskalv per kg

kr 550,00 ink. MVA

Entrecôte er den fremste delen av kamstykket, mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende.

Varenummer: 02006 Kategori:
Les mer

Nakkekoteletter av økologisk frilandsgris per kg

kr 195,00 ink. MVA

Saget nakkekotelett med bein, god å marinere og legge på grillen.

Varenummer: 04003 Kategori:
Les mer

Uvdalslammet – 20 kg

kr 3.000,00 ink. MVA

Uvdalslammet 20 kg kasse er et helt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Alle kassens produkter er vakuumpakket.

Varenummer: 05001 Kategori:
Les mer

Lamapølser per kg

kr 280,00 ink. MVA

Lamapølse – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, persille, ingefær, pepper, koreander og paprika.

Varenummer: 02024 Kategori:
Les mer

Høyrygg Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.

Varenummer: 02015 Kategori:
Les mer

Grasfora dølafe kjøtt – 10 kg

kr 2.650,00 ink. MVA

10 kg kjøttkasse  

Dølafeene får gå ute hele året hvis de vil. Beiter smakelige urter, ville vekster, lauv og kratt i utmarka.   Vinteren igjennom spiser de lokalt produsert grovfor.

De får bittelitt kraftfor innimellom, mest for hyggens skyld.  Hovedsakelig er de grasforet

Kalvene går sammen med mor frem til naturlig avvenning ved 8-9 mnd. alder. Oksekalvene kastreres, så de kan være sammen med resten av flokken og nytte utmarka helt frem til slakt om lag 18 mnd gamle.

Tilveksten til dølafeet er en del lavere enn på de moderne rasene. I og med at oksene kastreres, vokser de av den grunn og noe saktere

Til gjengjeld får vi et finfibret kjøtt med mye marmorering og en fyldig, god smak.

Virkelig en smaksopplevelse!

10 kg Kjøttkasser som inneholder

ca 6 kg med forskjellige kjøttstykker.

Høyrygg, flatbiff, rundbiff, bog, nakke, entrecote, indrefilet, ytrefilet, bankekjøtt. Steik. Innholdet varierer noe, men alle kassene inneholder filet eller entrecote.

Og 4 kg kvernet kjøtt.

Kjøttet kan du bestille i nettbutikken, betale med vipps og hente det på ønsket dato på Spikketrå i Uvdal, på Søre Teigen i Nore eller på Nesodden etter avtale.

Du kan også bestille direkte av Anne Beate på Telefon 91 38 28 08.

Varenummer: 01001 Kategori:
Les mer

Flatbiff Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til stek, roastbiff, biff, sauteer og finere gryteretter.

Varenummer: 02010 Kategori:
Les mer

Ytrefilet Lama per kg

kr 700,00 ink. MVA

Ytrefilet Lama er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.

Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet

Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt

Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.

Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille

Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.

Varenummer: 02019 Kategori:
Les mer

Grasfôra anguskalv – 10 kg

kr 1.614,00 ink. MVA

Kasse med 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra egenproduserte gressfora kalver av typen Aberdeen Angus kjøttfe. Kjøttet er fint marmorert og smaker svært godt. Angusen vår beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren. De utnytter utmarksbeitet godt og har aldri fått kraftfor. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert. Kassen består av fryst kjøtt, ca. 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som entrecôte, høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, colutte, lårtunge, nakke, ytre og indrefilet.

Innholdet i kassen vil variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.

Varenummer: 02002 Kategori:
Les mer

Kvernet kjøtt Dølafe – 5 kg

kr 900,00 ink. MVA

Dølafeene får gå ute hele året hvis de vil. Beiter smakelige urter, ville vekster, lauv og kratt i utmarka. Vinteren igjennom spiser de lokalt produsert grovfor.

De får bittelitt kraftfor innimellom, mest for hyggens skyld. Hovedsakelig er de grasforet.

Kalvene går sammen med mor frem til naturlig avvenning ved 8-9 mnd. alder. Oksekalvene kastreres, så de kan være sammen med resten av flokken og nytte utmarka helt frem til slakt om lag 18 mnd gamle.

Tilveksten til dølafeet er en del lavere enn på de moderne rasene. I og med at oksene kastreres, vokser de av den grunn og noe saktere.

Til gjengjeld får vi et finfibret kjøtt med mye marmorering og en fyldig, god smak. Virkelig en smaksopplevelse!

Vi har fått Hallingdal Lokalmatsenter til å partere og vakuumpakke kjøttet for oss. Det er fryst ned på pakkedatoen. Alt kjøttet selges nedfrosset.

 

Kvernet kjøtt i 500 g pakninger                            Kr. 190,-  pr kg

5 kg Kvernet kjøtt.  10 x 500 g                               Kr. 900,-

Ytre eller indrefilet, entrecote, mørbrad             Kr. 550,- pr. kg

Flat og Rundbiff, nakke, høyrygg, bog                  Kr. 350,- pr. kg

 

5 kg Kvernet kjøtt.  10 x 500 g kan du handle i nettbutikken. betale med vipps og hente det på ønsket dato på Spikketrå i Uvdal, på Søre Teigen i Nore eller på Nesodden etter avtale

For bestilling av de andre varene må du ta direkte kontakt  med

Anne Beate på Telefon 91 38 28 08. Samme leveringssteder.

Varenummer: 01002 Kategori:
Les mer

Entrecôte Lama per kg

kr 700,00 ink. MVA

Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.

Varenummer: 02021 Kategori:
Les mer

Uvdalslammet – 10 kg kasse

kr 1.500,00 ink. MVA

Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Alle kassens produkter er vakuumpakket.

Varenummer: 05002 Kategori:
Les mer

Indrefilet Lama per kg

kr 750,00 ink. MVA

Indrefilet Lama er det beste kjøttstykket, helstekes eller grilles.

Varenummer: 02018 Kategori:
Les mer

Indrefilet Anguskalv per kg

kr 600,00 ink. MVA

Indrefileten er det flotteste og møreste kjøttet fra anguskalv.

Varenummer: 02004 Kategori:
Les mer

Kvernet kjøtt Angus – 5 kg

kr 570,00 ink. MVA

Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.

Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram, i en 5 kg kasse.

Varenummer: 02003 Kategori:
Les mer

Lamaburger per kg

kr 300,00 ink. MVA

Lamaburger – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og løk.

Varenummer: 02023 Kategori:
Les mer

Kvernet lammekjøtt per kg

kr 180,00 ink. MVA

Kjøttdeig av lam kan brukes til det samme som annen kjøttdeig, og er spesielt godt som kjøttboller med godt krydder.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammekjøttdeig av Uvdalslammet, er vakuumpakket og innholder ca 450g.

Varenummer: 05007 Kategori:
Les mer

Lammepølse per kg

kr 280,00 ink. MVA

Lammepølsen er en god kjøttfyldige og godt krydret pølse som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammepølsene er vakuumpakket med 4 pølser per pakke.

Varenummer: 05008 Kategori:
Les mer

Fiskelykke – 5 kg

kr 1.600,00 ink. MVA

Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)

  • 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
  • 1,5 dl hvetemel/speltmel
  • Meierismør til steking
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper

Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.

Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.

Varenummer: 03003 Kategori:
Les mer

Rundbiff av økologisk frilandsgris per kg

kr 265,00 ink. MVA

Stekes hel som steik, skives i tynne skiver og serveres varm eller kald.

Varenummer: 04005 Kategori:
Les mer

Skinkesteik av økologisk frilandsgris per kg

kr 265,00 ink. MVA

Saftig surret steik til en flott søndagsmiddag. Servers med varme og kalde grønnsaker, saus og ris/poteter.

Varenummer: 04002 Kategori:
Les mer

Kvernet kjøtt Angus per kg

kr 114,00 ink. MVA

Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.

Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram.

Varenummer: 02025 Kategori:
Les mer

Lammekoteletter per kg

kr 250,00 ink. MVA

Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.

Varenummer: 05010 Kategori:
Les mer

Lammeribbe per kg

kr 250,00 ink. MVA

Lammeribben er en benholdig del av lammesiden som er fantastisk på steke grillen eller i ovnen. Lag en deilig marinade og smør på før steking, marinade med sennep, hvitløk, rosmarin, olje, salt og pepper anbefales.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Varenummer: 05004 Kategori:
Les mer

Økologisk kalvekjøtt – 10 kg kasse

kr 2.650,00 ink. MVA

En utvalgt blanding av kalvekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.

Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.

Beskrivelse av hva du kan benytte innholdet i kassen til med forslag til best egnet tilberedning, medfølger kassen.

 

Telehiv med fløtegratinerte poteter / Søre Brøstrud gård

1,5 kg dypfryst kalvestek

Krydderlake:

1 l vann

1 dl salt

½ dl sukker

8 einebær

1 ts timian

Legg den frosne kalvesteken i en ildfast form og sett den i ovnen på 75 grader. Ta ut steken etter 6 timer og sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 62 grader. Dette tar ca. 12 timer avhengig av stekens fasong. Lag krydderlake ved å koke opp vann, salt og sukker. Rør godt slik at salt og sukker er helt oppløst. Avkjøl laken fø timian og einebær tilsettes. Legg den varme steken i laken og sett i kjøleskap eller et annet kjølig sted.

Etter 6 timer tar du ut steken og skjærer tynne skiver av den.

Server med fløtegratinerte poteter og saus, eller kaldt som pålegg på et koldtbord sammen med tyttebærsyltetøy eller solbærrømme.

Fløtegratinerte poteter:

1 kg potet

3 sjalottløk

2 fedd hvitløk

150 g purre

3 dl fløte

2 dl melk

2 kryddermål med fersk kvernet hvit pepper

2 ts salt

1 dl revet ost

1 ss meierismør

Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell potetene og skiv dem tynt. Gjerne med mandolin. Legg potetene i kaldt vann i 5 min. Sil av. Skiv sjalottløk og hvitløk så tynt du klarer. Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middel varme til den er myk og blank. Tilsett fløte og melk og la det småkoke i 1 min. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du poteter og koker forsiktig til væsken blir tykkere. Det tar ca. 30 min. Legg så poteter i bunnen av en smurt, ildfast form. Strø halve mengden med ost oppå potetene og legg resten av potene og den siste osten oppå der igjen. Stek til det er ferdig.

Varenummer: 04001 Kategori:
Les mer

Fårikålkjøtt av lam per kg

kr 200,00 ink. MVA

Fårikålkjøtt av lam kokes i gryte sammen med hodekål og hel sort pepper. Dette er høstens store matglede, men kan nytes hele året rundt.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Fårikålkjøttet er vakuumpakket i ca 1 kg pakker.

Varenummer: 05006 Kategori:
Les mer

Culotte Anguskalv per kg

kr 270,00 ink. MVA

Culotte er forlengelsen av bankekjøttet. Mørt og fint stykke som er fint å langtidssteke ovn/grill.

 

Grillet culotte fra dølafe med ovnsbakte plommetomater

Hvis du googler culotte, får du fram masse bilder av vide bukser, men innimellom alle klærne dukker det opp en og annen oppskrift på dette møre kjøttstykket. Culotten sitter øverst og bakerst på låret. Mest vanlig er det å få tak i som storfekjøtt, men det kan også fås fra sau, lam og svin.

Tin culotten i kjøleskapet og legg den på kjøkkenbenken i god tid før steking for temperering. Deretter ruter du fettsiden før du salter og peprer godt på begge sider. Grill den med fettsiden ned på god varme i noen minutter, før du gjentar prosessen på den andre siden. Culotte har lett for å bli tørr om du steker for mye. Et godt tips er å bruke et steketermometer. Den bør ikke ha en kjernetemperatur høyere enn 65 grader, gjerne lavere. Senk varmen og sett lokket på grillen til ønsket temperatur. Lag tilbehøret mens du venter.

Culotten har fiber som «snur» seg. Først skjærer du fra tuppen og innover, Bår du har kommet et stykke på vei, ser du at fibrene går langsetter skivene. Da snur du kjøttstykket og skjærer fra den kanten.

Resultatet er en culotte mør som en indrefilet – saftig og god. Du trenger ca. 1 kg kjøtt fra dølafe til 4 personer.

Ovnsbakte plommetomater med Snøfrisk:

tomater

sjalottløk

Snøfrisk

nøytral olje

Du trenger ikke krydder. Først dekker du bunnen av en ildfast form med tomater. Skiv opp sjalottløken og fordel rikelig mengde rundt over tomatene. Fordel Snøfrisk i klatter. Osten er god, så ikke vær sparsom med mengden. Smaken passer perfekt til sødmen i tomatene og løken. Ikke erstatt Snøfrisk med annen ost. Ha over litt olje – ikke for mye – men nok til at alle tomatene får litt på seg. Stek i ovnen på ca. 200 grader til tomatene er godt stekt. Det tar 30-45 min.

Bearnaisesaus:

Start med å lage en reduksjon. Kok opp:

1 sjalottløk i små biter

1-2 dl hvitvin

½ dl hvitvinseddik

1 ts pepper

1 liten neve tørket eller frisk estragon

Kok ned til det er igjen ca. ½ dl. Sil av.

Smelt ½ kg smør – dette er ikke sausen for deg som teler kalorier

Bland reduksjonen og 8 eggeplommer i en liten kjele. Rør godt og sett i vannbad. Vannbadet varmes opp, men pass på så det ikke blir for varmt. Da skiller eggene seg. Smøret heller i en tynn stråle oppi blandingen under rask omrøring. Ikke hell for fort. Saupet i bunnen av smøret lar du være igjen. Etter hvert blir sausen tykkere. Går det skeis blander du i flere eggeplommer og rører på nytt.

Smak til med salt, pepper og estragon.

Varenummer: 02007 Kategori:
Les mer

Rakfisk av fjellørret

kr 450,00 ink. MVA

Rakfisken er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, fisket med garn fra våre fjellvann. Hardangervidda Opplevelser legger ned rakfisk etter gamle bevarte tradisjoner fra Uvdal, kombinert med kanskje verdens fineste råvare. Vi kan tilby deg rakfisk av villfisk fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Rakfisken er ferdig tilberedt i midten av november.

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Rakfisk med kling (4 personer)

  • 1000 gram rakfisk (250 gram rakfisk pr. person)
  • Seterrømme
  • Kling
  • Løk

Start med å filletere fisken slik at den er bein og skinnfri. Skjær strimler med rakfisk i en fingerbreddes størrelse. Legg et par rakfisk strimler på klingen sammen med litt finhakket løk og en dæsj rømme. Rull sammen klingen og du har en flott forrett til hverdag eller til festlige lag.

Varenummer: 03002 Kategori:
Les mer

Ytrefilet Anguskalv per kg

kr 550,00 ink. MVA

Ytrefilet er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.

Varenummer: 02005 Kategori:
Les mer

Lamakjøttkaker per kg

kr 300,00 ink. MVA

Lamakjøttkaker – kjøtt av lama, potetmel, vann, salt, pepper og ingefær.

Varenummer: 02022 Kategori:
Les mer

Lammelår pr kg

kr 200,00 ink. MVA

Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammelåret er vakuumpakket og ca 2,5 kg.

Varenummer: 05003 Kategori:
Les mer

Rundbiff Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.

Varenummer: 02011 Kategori:
Les mer

Knoke av økologisk frilandsgris per kg

kr 92,00 ink. MVA

Til koking eller langtids matlaging i ovn eller Sous Vide. Kan med fordel saltes eller røykes.

Varenummer: 04006 Kategori:
Les mer

Bog Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking.

Varenummer: 02013 Kategori:
Les mer

Mørbrad Anguskalv per kg

kr 270,00 ink. MVA

Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.

Varenummer: 02008 Kategori:
Les mer

Skivet lammebog per kg

kr 250,00 ink. MVA

Skivet lammebog er et anvendelig og velsmakende produkt som egner seg til steking, gryter eller som fårikålkjøtt.

Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.

Lammebogen er skivet og vakuumpakket i ca 1 kg pakker.

 

Skivet lammebog med rotgrønnsaker

1 kg skivet lammebog

rotgrønnsaker som beter, sellerirot eller andre beter du liker godt

poteter

olivenolje

flaksalt

pepper

Start med å salte lammebogskivene godt på begge sider. Legg dem i en ildfast form. Det er fint om du lar skivene stå i kjøleskapet noen timer før steking. Sett stekeovnen på 125 grader. Ha gjerne litt pepper på kjøttet, og hell 1 dl vann i bunnen av den ildfaste formen. Sett inn kjøttet og la det stå i ca. 4 timer. Skyen fra kjøtt og vann kan brukes over kjøttet ved servering, eller som tilsetning i en brun saus.

Kutt rotgrønnsaker og poteter i passe store biter. Legg alt i en ildfast form, før du tilsetter olivenolje og flaksalt. Bak på 200 grader i ca. ½ time, eller til grønnsakene er møre.

Server gjerne med tyttebær.

Varenummer: 05005 Kategori:
Les mer

Bankekjøtt Anguskalv per kg

kr 210,00 ink. MVA

Bankekjøttet er en muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt.

Varenummer: 02014 Kategori:
Les mer

Lårtunge Anguskalv per kg

kr 150,00 ink. MVA

Lårtunge er en stor muskel med mye rent kjøtt. Passer til kokekjøtt ellers fint å salte og speke.

Varenummer: 02012 Kategori:
Les mer