Lama spekepølse
kr 200,00 – kr 225,00 ink. MVA
Karbonadedeig
kr 130,00 ink. MVA
Karbonadedeig av storfe passer perfekt til gryteretter og fredagstacoen. Pakken er på ca 500 g.
Forhåndsbestill frilandsgris
Det er nå mulig å forhåndsbestille ½ frilandsgris. Ved bestilling betales 20 % av totalpris, det resterende betales før levering.
Halv(½) Frilandsgris
Halv gris er delt opp og pakket i gode stykningsdeler. I forhold til partering, det er muligheter til å få en tilpasset oppdeling av slakt hvis du som kunde er ute i god tid før vi begynner.
Vår standard partering er:
2 ribber, en tynnribbe og en Ribbe. Koteletter skivet og pakket 4/pakke. Nakke koteletter skivet og pakket 4/pakke. Plomme (flatbiff) og Mørbrad, begge to godt egnet til Snitzel, wok-kjøtt eller en liten svinesteik. Knoke, supert som suppe-kjøtt eller langsomt stekt til asiatisk Ribbe eller Schweinshaxe. Bogsteik, Svinekjøttdeig og en skinkesteik som gjerne blir en familiemiddag som flere kan vare med å dele!
Halv frilandsgris pakke er 35 kg. 194 kr kg
Kraftbein av økologisk storfe
Kraftbein av økologisk storfe, gir nydelig kraft til supper og sauser.
Flatbiff Anguskalv
kr 210,00 – kr 462,00 ink. MVA
Flatbiff er magert kalvekjøtt som egner seg til kalvesnitzel, stek, roastbiff, sauteer og finere gryteretter.
Medisterkaker av frilandsgris
kr 150,00 ink. MVA
Medisterkaker passer perfekt til julemiddagen eller andre festlige lag.
Medisterkakene inneholder kjøtt og spekk fra frilandsgris, potetmel, salt, pepper, ingefær, nellik, vann og melk.
Det er ca 500g i pakken
Medisterpølser av frilandsgris
kr 95,00 ink. MVA
Medisterpølse av frilandsgris fra Søre Brøstrud gård i Uvdal. Det er 2 pølser i pakken på ca 350g.
Pølsen inneholder kjøtt og spekk fra frilandsgris, potetmel, salt, pepper, ingefær og muskat.
Entrecôte Lama
Entrecôte Lama er mørt med fin fettfordeling – saftig og velsmakende, helstekes eller grilles.
Culotte Anguskalv
kr 240,00 – kr 600,00 ink. MVA
Culotte er forlengelsen av bankekjøttet. Mørt og fint stykke som er fint å langtidssteke ovn/grill.
Grillet culotte med ovnsbakte plommetomater
Hvis du googler culotte, får du fram masse bilder av vide bukser, men innimellom alle klærne dukker det opp en og annen oppskrift på dette møre kjøttstykket. Culotten sitter øverst og bakerst på låret. Mest vanlig er det å få tak i som storfekjøtt, men det kan også fås fra sau, lam og svin.
Tin culotten i kjøleskapet og legg den på kjøkkenbenken i god tid før steking for temperering. Deretter ruter du fettsiden før du salter og peprer godt på begge sider. Grill den med fettsiden ned på god varme i noen minutter, før du gjentar prosessen på den andre siden. Culotte har lett for å bli tørr om du steker for mye. Et godt tips er å bruke et steketermometer. Den bør ikke ha en kjernetemperatur høyere enn 65 grader, gjerne lavere. Senk varmen og sett lokket på grillen til ønsket temperatur. Lag tilbehøret mens du venter.
Culotten har fiber som «snur» seg. Først skjærer du fra tuppen og innover, Bår du har kommet et stykke på vei, ser du at fibrene går langsetter skivene. Da snur du kjøttstykket og skjærer fra den kanten.
Resultatet er en culotte mør som en indrefilet – saftig og god. Du trenger ca. 1 kg kjøtt fra dølafe til 4 personer.
Ovnsbakte plommetomater med Snøfrisk:
tomater
sjalottløk
Snøfrisk
nøytral olje
Du trenger ikke krydder. Først dekker du bunnen av en ildfast form med tomater. Skiv opp sjalottløken og fordel rikelig mengde rundt over tomatene. Fordel Snøfrisk i klatter. Osten er god, så ikke vær sparsom med mengden. Smaken passer perfekt til sødmen i tomatene og løken. Ikke erstatt Snøfrisk med annen ost. Ha over litt olje – ikke for mye – men nok til at alle tomatene får litt på seg. Stek i ovnen på ca. 200 grader til tomatene er godt stekt. Det tar 30-45 min.
Bearnaisesaus:
Start med å lage en reduksjon. Kok opp:
1 sjalottløk i små biter
1-2 dl hvitvin
½ dl hvitvinseddik
1 ts pepper
1 liten neve tørket eller frisk estragon
Kok ned til det er igjen ca. ½ dl. Sil av.
Smelt ½ kg smør – dette er ikke sausen for deg som teler kalorier
Bland reduksjonen og 8 eggeplommer i en liten kjele. Rør godt og sett i vannbad. Vannbadet varmes opp, men pass på så det ikke blir for varmt. Da skiller eggene seg. Smøret heller i en tynn stråle oppi blandingen under rask omrøring. Ikke hell for fort. Saupet i bunnen av smøret lar du være igjen. Etter hvert blir sausen tykkere. Går det skeis blander du i flere eggeplommer og rører på nytt.
Smak til med salt, pepper og estragon.
Mørbrad Anguskalv
kr 208,00 – kr 728,00 ink. MVA
Mørbrad er mørt og magert kjøtt, godt egnet til biff, roastbiff, kalvestek, finere gryteretter mm.
Lam tapasboller
kr 96,00 ink. MVA
Lamme tapasboller er gode kjøttfyldige og godt krydrede tapasboller som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lamme tapasbollene er vakuumpakket med 8 til 12 tapasboller i pakken og veier ca 200 til 300 gram. Lamme tapasbollene inneholder lammekjøtt, vann, potetmel, salt, gul løk, hvitløk, oregano, spisskummin, persille og pepper. Tapasbollene er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Kraftbein av økologisk kalv
Margbein fra økologisk kalv, gir nydelig kraft til supper og sauser.
Kvernet kjøtt Anguskalv
kr 125,00 ink. MVA
Kvernet kjøtt av grassfôra anguskalv uten tilsatt salt og vann. Praktisk flat, vakuumert kjøttdeigpakke på ca 500 gram.
Lammeburger
kr 140,00 ink. MVA
Lammeburgeren er en god kjøttfyldige og godt krydret burger som egner seg godt på grillen eller på stekepannen.
Lammeburgeren er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 500 gram. Lammeburgeren inneholder lammekjøtt, potetmel, vann, løk, salt, koriander, paprika, chili, hvitløk, pepper. Burgeren er stekt i olje.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, grass, vier og bær.
Lama spekekjøtt
kr 90,00 – kr 315,00 ink. MVA
Angusburger
kr 140,00 ink. MVA
Angusburger fra Nord Sønstebø gård er vakuumpakket med 4 burgere i pakken og veier ca 450 gram. Angusburgeren inneholder kjøtt av gressfôra anguskalv, spekk, potetmel, salt, pepper, vann, løk, chili og persille.
Ytrefilet av gressforet Anguskalv
kr 210,00 – kr 700,00 ink. MVA
Ytrefilet er jevnt tykk og godt egnet til helsteking i ovn eller på grill, eller skåret i biffer.
Lammekoteletter
kr 260,00 ink. MVA
Lammekoteletter er mørt og velsmakende kjøtt skåret i skiver av lammeryggen. Velegnet til grilling og steking, kan gjerne varieres med marinade.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammekotelettene er vakuumpakket med ca 500g per pakke.
Kvernet kjøtt Angus – 5 kg
kr 1.250,00 Opprinnelig pris var: kr 1.250,00.kr 1.100,00Nåværende pris er: kr 1.100,00. ink. MVA
- Kvernet kjøtt av gressforet anguskalv uten tilsatt salt og vann.
Praktisk flate, vakuumerte kjøttdeigpakker på ca 500 gram, i en 5 kg kasse.
Grasfôra anguskalv – 10 kg
kr 3.290,00 ink. MVA
Kasse med 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra egenproduserte gressfora kalver av typen Aberdeen Angus kjøttfe. Kjøttet er fint marmorert og smaker svært godt. Angusen vår beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren. De utnytter utmarksbeitet godt og har aldri fått kraftfor. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert. Kassen består av fryst kjøtt, ca. 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, colutte, lårtunge, nakke, ytre og indrefilet.
Innholdet i kassen vil variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.
Økologisk kalvekjøtt – 10 kg kasse
kr 2.850,00 ink. MVA
En utvalgt blanding av kalvekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
Telehiv med fløtegratinerte poteter / Søre Brøstrud gård
1,5 kg dypfryst kalvestek
Krydderlake:
1 l vann
1 dl salt
½ dl sukker
8 einebær
1 ts timian
Legg den frosne kalvesteken i en ildfast form og sett den i ovnen på 75 grader. Ta ut steken etter 6 timer og sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 62 grader. Dette tar ca. 12 timer avhengig av stekens fasong. Lag krydderlake ved å koke opp vann, salt og sukker. Rør godt slik at salt og sukker er helt oppløst. Avkjøl laken fø timian og einebær tilsettes. Legg den varme steken i laken og sett i kjøleskap eller et annet kjølig sted.
Etter 6 timer tar du ut steken og skjærer tynne skiver av den.
Server med fløtegratinerte poteter og saus, eller kaldt som pålegg på et koldtbord sammen med tyttebærsyltetøy eller solbærrømme.
Fløtegratinerte poteter:
1 kg potet
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
150 g purre
3 dl fløte
2 dl melk
2 kryddermål med fersk kvernet hvit pepper
2 ts salt
1 dl revet ost
1 ss meierismør
Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell potetene og skiv dem tynt. Gjerne med mandolin. Legg potetene i kaldt vann i 5 min. Sil av. Skiv sjalottløk og hvitløk så tynt du klarer. Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middel varme til den er myk og blank. Tilsett fløte og melk og la det småkoke i 1 min. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du poteter og koker forsiktig til væsken blir tykkere. Det tar ca. 30 min. Legg så poteter i bunnen av en smurt, ildfast form. Strø halve mengden med ost oppå potetene og legg resten av potene og den siste osten oppå der igjen. Stek til det er ferdig.
Nyretapp/Slakterbiff Anguskalv
kr 300,00 – kr 450,00 ink. MVA
Nyretapp/slakterbiff er et mørt og smakfullt kjøttstykke som egner seg svært godt som biff tilberedt på grill eller i panne.
Kjernetemperatur rå stekt: 52-56°C, medium stekt: 58-64°C, godt stekt: 66-68°C. Beregn ca 180 – 200 g kjøtt per person.
Bog Anguskalv
kr 273,00 – kr 429,00 ink. MVA
Bog er rent kjøtt med forholdsvis mye bindevev, og brukes som kokekjøtt eller til langtidssteking. Nydelig til grytekjøtt.
Lammelår
kr 620,00 ink. MVA
Lammelåret kan fint langtids stekes helt, eller spekes. Lammelåret kan også deles og benyttes som lammeskank, stek, mørbrad og flatbiff.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Lammelåret er vakuumpakket.
Grasfôra anguskalv – 10 kg
kr 3.290,00 ink. MVA
Kasse med 10 kg vakumpakket kalvekjøtt og kjøttdeig fra egenproduserte gressfora kalver av typen Aberdeen Angus kjøttfe. Kjøttet er fint marmorert og smaker svært godt. Angusen vår beiter på snaufjellet i randsonen av Hardangervidda om sommeren. De utnytter utmarksbeitet godt og har aldri fått kraftfor. Disse kalvene har vært sunne og friske hele livet og har derfor ikke vært medisinert. Kassen består av fryst kjøtt, ca. 40% kjøttdeig og 60% stykningsdeler som høyrygg, mørbrad, bankekjøtt, flatbiff, steik, bogsteik, colutte, lårtunge, nakke, ytre og indrefilet.
Innholdet i kassen vil variere noe, men alle kasser inneholder indrefilet eller ytrefilet, grytekjøtt, kjøttdeig og andre stykningsdeler uten bein.
Rundbiff Anguskalv
kr 390,00 – kr 468,00 ink. MVA
Rundbiff/-stek er magert kjøtt som er godt egnet til gryteretter, supper, stek eller roastbiff.
Kraftbein av gressforet anguskalv
kr 75,00 – kr 150,00 ink. MVA
Kraftbein av gressforet anguskalv som gir nydelig kraft til supper, gryteretter og sauser.
Høyrygg Anguskalv
kr 296,00 – kr 370,00 ink. MVA
Høyrygg trenger lang koketid for å få både nydelig, mørt kjøtt og smakfull kraft.
Margbein av angus
Margbein fra Angus, gir nydelig kraft til supper og sauser.
Bankekjøtt Anguskalv
kr 220,00 – kr 315,00 ink. MVA
Bankekjøttet er en muskel fra låret med mye rent kjøtt. Kjøttet er magert og helt benfritt.
Fårikålkjøtt av lam
kr 260,00 – kr 320,00 ink. MVA
Fårikålkjøtt av lam kokes i gryte sammen med hodekål og hel sort pepper. Dette er høstens store matglede, men kan nytes hele året rundt.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Uvdalslammet – 10 kg kasse
kr 2.000,00 ink. MVA
Uvdalslammet 10 kg kasse er et halvt lam bestående av lår, skivet bog, fårikålkjøtt, koteletter, ribbe og kjøttdeig. En spennende kasse med deilig kjøtt til enhver anledning.
Uvdalslammet har beitet i Geitvassdalen på Hardangervidda, hvor beitet består av fjellrapp, gras, vier og bær.
Alle kassens produkter er vakuumpakket.
Indrefilet Anguskalv
kr 847,00 – kr 924,00 ink. MVA
Indrefileten er det flotteste og møreste kjøttet fra anguskalv.