- Hjem
- ➜
- Helstekt lammelår
Helstekt lammelår
Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Utstyr
- 1 Steketermometer
Ingredienser
- 2,5 kg Lammelår
- 2 ts Salt
- 1 ts Pepper
- 3 fedd Hvitløk
- 4 stilker Frisk rosmarin
- 3 dl Vann
- 6 stk Gulerøtter
- 3 stk Løk
- 4 ss Meierismør
Slik gjør du
- Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.
- Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.
- Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.- 65 °C er steken medium stekt- 70 °C er steken medium pluss stekt- 75 °C er steken gjennomstekt
- Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.