1. Hjem
  2. Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Uvdalsbonden
Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser1 hr
Tilbereding3 hrs
Hviletid15 mins
Total tid4 hrs 15 mins
rett Main Course
porsjoner 10

Utstyr

  • 1 Steketermometer

Ingredienser
  

  • 2,5 kg Lammelår
  • 2 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 3 fedd Hvitløk
  • 4 stilker Frisk rosmarin
  • 3 dl Vann
  • 6 stk Gulerøtter
  • 3 stk Løk
  • 4 ss Meierismør

Slik gjør du
 

  • Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.
  • Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.
  • Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.
    - 65 °C er steken medium stekt
    - 70 °C er steken medium pluss stekt
    - 75 °C er steken gjennomstekt
  • Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.
    Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.

 

  1. Hjem
  2. Helstekt lammelår

Helstekt lammelår

Uvdalsbonden
Lammelår er den mest kjøttfulle delen på lammet og tilberedes ofte i påsken med rosmarin og hvitløk. Lammelåret kan også benyttes i gryter. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser1 hr
Tilbereding3 hrs
Hviletid15 mins
Total tid4 hrs 15 mins
rett Main Course
porsjoner 10

Utstyr

  • 1 Steketermometer

Ingredienser
  

  • 2,5 kg Lammelår
  • 2 ts Salt
  • 1 ts Pepper
  • 3 fedd Hvitløk
  • 4 stilker Frisk rosmarin
  • 3 dl Vann
  • 6 stk Gulerøtter
  • 3 stk Løk
  • 4 ss Meierismør

Slik gjør du
 

  • Start med å gni lammelåret inn med salt og pepper. Del hvitløk i skiver, stikk lommer i steika med en kniv og stikk nedi hvitløk skivene. Finhakk rosmarin og dryss over lammelåret.
  • Legg lammelåret i en langpanne og hell i vannet. Legg de oppskårede grønnsakene rundt steika sammen med litt meierismør. Krydre med salt og pepper.
  • Stek lammelåret på 125 ºC og bruk gjerne steketermometer. Normal steketid for 2,5 kilo lammelår er ca. 3 timer.
    - 65 °C er steken medium stekt
    - 70 °C er steken medium pluss stekt
    - 75 °C er steken gjennomstekt
  • Etter lammelåret er ferdig stekt, lar du den hvile i 15 minutter under aluminiumsfolie for å få det beste resultatet.
    Serveres med poteter, grønnsaker og sjysaus.