- Hjem
- ➜
- Helstekt lammeribbe
Helstekt lammeribbe
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Ingredienser
- 2 kg Lammeribbe
- 2 stk Pastinakk
- 8 stk Poteter
- 3 stk Gulerøtter
- 2 ss Oliven olje
- 2,5 ts Salt
- 2 ts Pepper
- 5 ss Frisk rosmarin
- 5 ss Frisk timian
- 5 fedd Hvitløk
- 0,5 dl Oliven olje
- 0,5 dl Soyasaus
- 3 ss Balsamico eddik
- 0,5 ts Salt
- 0,5 ts Pepper
Slik gjør du
- Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper.
- Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp.
- Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger.
- Bruk grillelementet de siste 5 - 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.