1. Hjem
  2. Helstekt lammeribbe

Helstekt lammeribbe

Uvdalsbonden
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser4 hrs
Tilbereding1 hr 30 mins
Total tid5 hrs 30 mins
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 2 kg Lammeribbe
  • 2 stk Pastinakk
  • 8 stk Poteter
  • 3 stk Gulerøtter
  • 2 ss Oliven olje
  • 2,5 ts Salt
  • 2 ts Pepper
  • 5 ss Frisk rosmarin
  • 5 ss Frisk timian
  • 5 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Oliven olje
  • 0,5 dl Soyasaus
  • 3 ss Balsamico eddik
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper

Slik gjør du
 

  • Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper.
  • Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp.
  • Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger.
  • Bruk grillelementet de siste 5 - 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
    Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.
  1. Hjem
  2. Helstekt lammeribbe

Helstekt lammeribbe

Uvdalsbonden
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser4 hrs
Tilbereding1 hr 30 mins
Total tid5 hrs 30 mins
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 2 kg Lammeribbe
  • 2 stk Pastinakk
  • 8 stk Poteter
  • 3 stk Gulerøtter
  • 2 ss Oliven olje
  • 2,5 ts Salt
  • 2 ts Pepper
  • 5 ss Frisk rosmarin
  • 5 ss Frisk timian
  • 5 fedd Hvitløk
  • 0,5 dl Oliven olje
  • 0,5 dl Soyasaus
  • 3 ss Balsamico eddik
  • 0,5 ts Salt
  • 0,5 ts Pepper

Slik gjør du
 

  • Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper.
  • Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp.
  • Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger.
  • Bruk grillelementet de siste 5 - 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
    Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.
  

Uvdalsbonden AS | Org.nr: 924 913 509
Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal