- Hjem
- ➜
- Hvem er vi?
En gjeng glade
fjellbønder fra Uvdal
Bak Uvdalsbonden står fem bønder og deres småbruk. Den flotte naturen og mattradisjonene i Uvdal inspirerer og forplikter. Derfor vil vi produsere mat med en driftsform som er best mulig for dyrene, naturen og matkvaliteten.

Våre bønder
➜ Anne Karin hos Hardangervidda Opplevelser

Vårt engasjement
Jordbruk og husdyrbruk i fjellområdene er framtidsretta, og vi mener at det er viktig å produsere mat på norske ressurser. Vi liker å vite hvilke bord dyra våre havner på og ønsker å gjøre det enkelt å handle mat rett fra bonden.



Uvdals lange tradisjoner
I Uvdal kan historien tas, luktes og smakes på. I tillegg til flere bevarte middelalderbygninger enn noe annet dalføre i Norge, var området i mange hundre år et av de viktigste knutepunktene mellom Øst- og Vestlandet.
Tradisjonsmaten i Uvdal eksisterte lenge fra kjøkken til kjøkken gårdene imellom, men i senere tid har et kulinarisk skattekammer av råvarer og kunnskap blitt funnet, nedskrevet og gjort tilgjengelig.


