- Hjem
- ➜
- Lammefrikasé
Lammefrikasé
Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Ingredienser
- 1,2 kg Lammebog
- 1,5 ts Salt
- 1 stk Laurbærblad
- 3 stk Gulerøtter
- 1 stk Purre
- 0,5 stk Sellerirot
- 0,5 stk Kålrot
- 1 stk Persillerot
- 1 stk Løk
- 4 ss Hvetemel
- 1 dl Fløte
- 2 ts Salt
- 1,5 ts Pepper
- 0,5 stk Sitron
- 8 stk Poteter
Slik gjør du
- Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet.
- Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time.
- Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min.
- Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.Serveres med kokte poteter.