1. Hjem
  2. Lammekjøttboller

 

Lammekjøttboller

Uvdalsbonden
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd's pie. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser30 minutter
Tilbereding45 minutter
Total tid1 time 15 minutter
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 500 g Lammekjøttdeig
  • 0,5 stk Finhakket løk
  • 1,5 ts Salt
  • 0,25 ts Kvernet pepper
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 0,5 ts Malt ingefær
  • 0,25 ts Revet muskatnøtt
  • 2 ss Potetmel
  • 1,5 dl Melk
  • 2 ss Olje til steking

Slik gjør du
 

  • Bland lammekjøttdeigen med salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
    Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
Se flere oppskrifter
  1. Hjem
  2. Lammekjøttboller

Lammekjøttboller

Uvdalsbonden
Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd's pie. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser30 minutter
Tilbereding45 minutter
Total tid1 time 15 minutter
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 500 g Lammekjøttdeig
  • 0,5 stk Finhakket løk
  • 1,5 ts Salt
  • 0,25 ts Kvernet pepper
  • 0,5 ts Kajennepepper
  • 0,5 ts Malt ingefær
  • 0,25 ts Revet muskatnøtt
  • 2 ss Potetmel
  • 1,5 dl Melk
  • 2 ss Olje til steking

Slik gjør du
 

  • Bland lammekjøttdeigen med salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.
    Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.
 
Se flere oppskrifter
Uvdalsbonden AS | Org.nr: 924 913 509 Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal