Fjellørret

Ørreten er rød og flott i kjøttet og av den høyeste kvalitet, kanskje verdens fineste råvare. Fisken blir tatt opp med garn fra våre fjellvann, vakuumert og frosset umiddelbart etter sløying for å bevare fiskens kvalitet på best mulig måte. Hardangervidda Opplevelser kan tilby deg villfisk av ørret fra Nord-Europas største høyfjellsplatå – Hardangervidda Nasjonalpark.

Fisking, sløying, tilbereding og oppbevaring av fisken skjer i henhold til Mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Ved transport over 1 time anbefaler vi å holde fisken kjølig i en kjølebag eller tilsvarende.

Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjærlighet. 

Fisken utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.

Pannestekt fjellørret med rømmesaus (4 personer)

  • 1400 gram ørret (350 gram ørret pr. person)
  • 1,5 dl hvetemel/speltmel
  • Meierismør til steking
  • 1 dl matfløte
  • 3 dl seterrømme
  • 2 ss finhakket gressløk
  • Salt og pepper

Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Vi anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis du steker fisken med skinn. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.

Bruk steikesjyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med steikesjyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Vi anbefaler å servere fisken sammen med poteter, agurksalat og gulrot.

kr 105,00kr 210,00 ink. MVA

Du liker kanskje også…

Hardangervidda Opplevelser

Lammeribbe

kr 275,00kr 375,00 ink. MVA

FJELLØRRET

Fiskelykke – 5 kg

kr 1.600,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Skivet lammebog

kr 275,00kr 450,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammekjøttdeig

kr 99,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammelår

kr 660,00kr 840,00 ink. MVA

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.