- Hjem
- ➜
- Produkter
- ➜
- Hardangervidda Opplevelser
- ➜
- Lam
- ➜
- Lammefilet
Lammefilet
Den magre lammefileten er selve juvelen av lammekjøttet. Dette stykket trenger ikke lange steketiden og passer godt til spesielle anledninger. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale.
Baconsurret lammefilet (4 porsjoner)
- 800 g lammefilet (ytrefilet)
- 4 stilker rosmarin
- 1 pk bacon
- 0,5 ts pepper
Surr baconstrimlene rundt ytrefileten. Brun filetene raskt i en stekepanne sammen med rosmarin. Når baconet har fått en fin farge settes fileten inn i stekeovnen på 125 grader i 20 minutter. For et ekstra godt sluttresultat la fileten hvile før servering.
Serveres med rotgrønnsaker, fløtegratinerte poteter og rødvinssaus.