fbpx
  1. Hjem
  2. Produkter
  3. Lammekjøttdeig

Lammekjøttdeig

Lammekjøttdeig er et allsidig produkt som kan brukes i mange retter som blant annet moussaka, kjøttboller og shepherd’s pie. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammekjøttboller (4 porsjoner)

  • 500 g lammekjøttdeig
  • 0,5 stk finhakket løk
  • 1,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts kajennepepper
  • 0,5 ts malt ingeføær
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 2 ss potetmel
  • 1,5 dl melk
  • 2 ss olje til steking

Bland lammekjøttdeigen og salt og kna til du får en litt klebrig konsistens. Finhakk løk og bland det sammen med kjøttet. Tilsett krydder og potetmel. Spe gradvis på med melk til det blir en jevn farse som skal holde fasongen når du former en kjøttbolle. Ikke jobb for lenge med farsen. Form små kjøttboller med hånden og en skje og legg de på et bakepappir. Dypp gjerne skjeen i vann for enklere å forme kjøttbollene. Varm stekepannen og ha i olje og smør til det er gyllent. Sett varmen på platen til middels varme og legg kjøttbollene i pannen. Stekes i ca 8-10 minutter til de er gjennomstekte.

Serveres med rotgrønnsaker, stekte poteter og en god saus.

Dette produktet er for tiden utsolgt og utilgjengelig.

Flere produkter

Pust den friske fjelluften, ta del i gårdsdriften og opplev dalen vår på sitt aller vakreste.

Book opplevelser Book overnatting
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.