Lammeribbe

Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal. Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammeribbe (4 porsjoner)

  • 2 kg lammeribbe
  • 2 stk pastinakk
  • 8 stk poteter
  • 3 stk gulerøtter
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Marinade

  • 5 ss fersk rosmarin
  • 5 ss fersk timian
  • 5 hvitløksfedd
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl soyasaus
  • 3 ss balsamico eddik
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.

Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.

kr 250,00kr 350,00 ink. MVA

Du liker kanskje også…

Fjellørret

Fiskelykke – 5 kg

kr 1.500,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammekjøttdeig

kr 90,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammefilet

kr 75,00 ink. MVA

Fjellørret

Rakafant – 5 kg

kr 2.000,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Skivet lammebog

kr 300,00kr 350,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammelår

kr 560,00kr 720,00 ink. MVA
kr 135,00kr 450,00 ink. MVA

Fjellørret

Fjellørret

kr 96,00kr 256,00 ink. MVA

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.