- Hjem
- ➜
- Produkter
- ➜
- Søre Brøstrud
- ➜
- Storfe
- ➜
- Økologisk kalvekjøtt – 10 kg kasse
Økologisk kalvekjøtt – 10 kg kasse
En utvalgt blanding av kalvekjøtt levert i eske på 10 kg.
Inneholder: ca 55% beinfri steik, biffer og grytekjøtt + ca 45% kvernet kjøtt.
Kjøttet er ferdig vakuumpakket i porsjons-stykker og fryst.
Telehiv med fløtegratinerte poteter / Søre Brøstrud gård
1,5 kg dypfryst kalvestek
Krydderlake:
1 l vann
1 dl salt
½ dl sukker
8 einebær
1 ts timian
Legg den frosne kalvesteken i en ildfast form og sett den i ovnen på 75 grader. Ta ut steken etter 6 timer og sett inn steketermometer i den tykkeste delen av steken. La den stå til steketermometeret viser 62 grader. Dette tar ca. 12 timer avhengig av stekens fasong. Lag krydderlake ved å koke opp vann, salt og sukker. Rør godt slik at salt og sukker er helt oppløst. Avkjøl laken fø timian og einebær tilsettes. Legg den varme steken i laken og sett i kjøleskap eller et annet kjølig sted.
Etter 6 timer tar du ut steken og skjærer tynne skiver av den.
Server med fløtegratinerte poteter og saus, eller kaldt som pålegg på et koldtbord sammen med tyttebærsyltetøy eller solbærrømme.
Fløtegratinerte poteter:
1 kg potet
3 sjalottløk
2 fedd hvitløk
150 g purre
3 dl fløte
2 dl melk
2 kryddermål med fersk kvernet hvit pepper
2 ts salt
1 dl revet ost
1 ss meierismør
Varm opp ovnen til 200 grader. Skrell potetene og skiv dem tynt. Gjerne med mandolin. Legg potetene i kaldt vann i 5 min. Sil av. Skiv sjalottløk og hvitløk så tynt du klarer. Varm en romslig kjele og ha i olje og løk. Stek løken på middel varme til den er myk og blank. Tilsett fløte og melk og la det småkoke i 1 min. Tilsett salt og pepper. Deretter tilsetter du poteter og koker forsiktig til væsken blir tykkere. Det tar ca. 30 min. Legg så poteter i bunnen av en smurt, ildfast form. Strø halve mengden med ost oppå potetene og legg resten av potene og den siste osten oppå der igjen. Stek til det er ferdig.
kr 2.850,00 ink. MVA
På lager