1. Hjem
  2. Produkter
  3. Hardangervidda Opplevelser
  4. Lam
  5. Skivet lammebog

Skivet lammebog

Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.

Lammet utleveres på Presterud Gård, Uvdalsvegen 639, 3632 Uvdal Spikketrå Gård, Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal eller annet sted etter avtale. 

 

Lammefrikassé (4 porsjoner)

  • 1,2 kg lammebog
  • 1,5 ts salt
  • 1 laubærblad
  • 3 gulerøtter
  • 1 purre
  • 0,5 sellerirot
  • 0,5 kålrot
  • 1 persillerot
  • 1 løk
  • 4 ss hvetemel
  • 1 dl fløte
  • Salt
  • Pepper
  • Sitron
  • Poteter

Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time. Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min. Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.

Serveres med kokte poteter.

kr 275,00kr 450,00 ink. MVA

Du liker kanskje også…

Hardangervidda Opplevelser

Lammekjøttdeig

kr 99,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammeribbe

kr 275,00kr 375,00 ink. MVA

Hardangervidda Opplevelser

Lammelår

kr 660,00kr 840,00 ink. MVA

FJELLØRRET

Fiskelykke – 5 kg

kr 1.600,00 ink. MVA

FJELLØRRET

Fjellørret

kr 105,00kr 210,00 ink. MVA

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å gi deg en bedre nettopplevelse. Ved å bruke dette nettstedet godtar du vår bruk av informasjonskapsler.