- Hjem
- ➜
- Produkter
- ➜
- Hardangervidda Opplevelser
- ➜
- Lam
- ➜
- Skivet lammebog
Skivet lammebog
Skivet lammebog fra lam som har beitet på Hardangervidda er en smakfull og mager stykningsdel som egner seg godt til ovnsretter, gryteretter og på grillen. Den har en fast tekstur og en rik smak som utvikler seg godt ved langsom tilberedning. Prøv å lage en klassisk lammegryte med skivet lammebog, rotgrønnsaker og rødvin for en varmende og smakfull middag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammefrikassé (4 porsjoner)
- 1,2 kg lammebog
- 1,5 ts salt
- 1 laubærblad
- 3 gulerøtter
- 1 purre
- 0,5 sellerirot
- 0,5 kålrot
- 1 persillerot
- 1 løk
- 4 ss hvetemel
- 1 dl fløte
- Salt
- Pepper
- Sitron
- Poteter
Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet. Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time. Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min. Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.
Serveres med kokte poteter.