- Hjem
- ➜
- Produkter
- ➜
- Nord Sønstebø
- ➜
- Lama
- ➜
- Ytrefilet Lama
Ytrefilet Lama
Ytrefilet fra lama er en mager og mør stykningsdel som passer perfekt til steking eller grilling. Den har en mild smak og en saftig konsistens som gjør den allsidig i bruk. Ytrefileten kan marineres i forkant for ekstra smak, og serveres med ovnsbakte grønnsaker og en kremet saus.
Hvitløksmarinert ytrefilet av lama med rotmos
1 lama ytrefilet
Marinade:
2 ss olivenolje
1 ts knust hvitløk
litt fersk rosmarin
pepper
salt
Bland sammen alle ingredienser og smør på begge sider av filetene og la den ligge en times tid. Stek fileten i panne ca. 2,5 min på hver side, la den hvile og skjær i tynne skiver.
Rotmos:
1 sellerirot
1 persillerot
4 sommergulerøtter – forskjellige farger. Ikke rød.
1,5 dl melk – du kan eventuelt bruke litt grønnsakskraft
salt
pepper
kruspersille
Skjær rotgrønnsakene i biter og kok dem møre. Det tar ca. 10 min. Mos med stavmikser, ha i melk eller kraft og smak til med salt, pepper og frisk kruspersille. Serveres med grønn salat og tyttebær.
kr 210,00 – kr 420,00 ink. MVA