1. Hjem
  2. Pannestekt fjellørret med rømmesaus

Pannestekt fjellørret med rømmesaus

Uvdalsbonden
Hva smaker vell bedre enn pannestekt fjellørret som er rød og fin i kjøttet sammen med rømmesaus, poteter og grønnsaker!
Forberedelser30 mins
Tilbereding45 mins
Total tid1 hr 15 mins
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 1400 gram Fjellørret 350 gram fjellørret pr. person
  • 1,5 dl Hvetemel
  • 2 ts Meierismør til steking
  • 1 dl Matfløte
  • 3 dl Seterrømme
  • 2 ss Finhakket gressløk
  • 2 ts Salt til krydring av fisken
  • 1 ts Pepper til krydring av fisken

Slik gjør du
 

  • Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
  • Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
    Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.
Tilbake
  1. Hjem
  2. Pannestekt fjellørret med rømmesaus

Pannestekt fjellørret med rømmesaus

Uvdalsbonden
Hva smaker vell bedre enn pannestekt fjellørret som er rød og fin i kjøttet sammen med rømmesaus, poteter og grønnsaker!
Forberedelser30 mins
Tilbereding45 mins
Total tid1 hr 15 mins
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 1400 gram Fjellørret 350 gram fjellørret pr. person
  • 1,5 dl Hvetemel
  • 2 ts Meierismør til steking
  • 1 dl Matfløte
  • 3 dl Seterrømme
  • 2 ss Finhakket gressløk
  • 2 ts Salt til krydring av fisken
  • 1 ts Pepper til krydring av fisken

Slik gjør du
 

  • Vend ørretstykkene i hvetemel eller speltmel blandet med litt salt og pepper før steking. Anbefaler å steke fisken romtemperert for best resultat. Stek fisken på medium varme i meierismør. Smøret skal bli nøttebrunt, men ikke brenne seg. Stek alltid skinnsiden først hvis fisken har skinn på. Når du steker fisken er det viktig at den ikke blir stekt for lenge. Stek i ca. 2 minutter på skinnsiden. Skru ned varmen og stek fisken litt på alle kanter av fiskestykket i ca. 2 minutter til for deretter å ta fisken ut av pannen for å hvile i noen minutter.
  • Bruk stekeskyen som base i rømmesausen. Hell matfløte i stekepannen og bland sammen med stekeskyen fra stekingen. Skru ned varmen til litt under middels og bland inn seterrømmen. Smak til med salt, pepper og gressløk.
    Serveres med poteter, agurksalat og gulrot.
Se flere oppskrifter
Uvdalsbonden AS | Org.nr: 924 913 509 Kyllesdalsvegen 30, 3632 Uvdal