Gå tilbake

Lammefrikasé

Uvdalsbonden
Skivet lammebog kommer fra skulderen på lammet og passer ypperlig i ovnsretter, gryteretter og på grillen. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå - Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult.
Forberedelser30 minutter
Tilbereding2 timer
Total tid2 timer 30 minutter
rett Main Course
porsjoner 4

Ingredienser
  

  • 1,2 kg Lammebog
  • 1,5 ts Salt
  • 1 stk Laurbærblad
  • 3 stk Gulerøtter
  • 1 stk Purre
  • 0,5 stk Sellerirot
  • 0,5 stk Kålrot
  • 1 stk Persillerot
  • 1 stk Løk
  • 4 ss Hvetemel
  • 1 dl Fløte
  • 2 ts Salt
  • 1,5 ts Pepper
  • 0,5 stk Sitron
  • 8 stk Poteter

Slik gjør du
 

  • Legg kjøtte i en gryte og hell over vann til det dekker kjøttet.
  • Tilsett salt og laubærblad og sett kjelen til å koke. Skum av og la kjøttet trekke i ca. 1 time.
  • Del opp grønnsakene i passende biter og kok de sammen med kjøttet i ca 10 min.
  • Lag jevning av mel og kaldt vann og tilsett det i gryten. La det koke i 10 min. Hell i fløte og smaksett gryten med salt, pepper og sitron.
    Serveres med kokte poteter.