- Hjem
- ➜
- Produkter
- ➜
- Hardangervidda Opplevelser
- ➜
- Lam
- ➜
- Lammeribbe
Lammeribbe
Lammeribben er siden på lammet og smaker ypperlig helstekt i ovn med en god marinade. Ribben trenger lang varmebehandling for å oppnå et deilig ressultat. Denne stykningsdelen er perfekt for grilling eller steking, og kan serveres med potetmos og en frisk salat. Prøv å glasere lammeribben med honning og rosmarin for en ekstra smakfull opplevelse. Den kan også tørrsaltes, tørkes og brukes som pinnekjøtt. Det er gammel tradisjon fra Uvdal å spise lammeribbe på julaften og i festlige lag. Våre lam har beitet på Nord-Europas største høyfjellsplattå – Hardangervidda Nasjonalpark ca 1200 moh. Her finnes fjellrapp, gras, vier, bregner, lyng etc som gjør høgfjellslammet ekstra smakfult. Vår matproduksjon skjer i henhold til mattilsynets regelverk og hygiene har høy prioritet hos oss. Vi gir deg lokalmat fra Uvdal produsert med kjerlighet.
Lammeribbe (4 porsjoner)
- 2 kg lammeribbe
- 2 stk pastinakk
- 8 stk poteter
- 3 stk gulerøtter
- olivenolje
- salt
- pepper
Marinade
- 5 ss fersk rosmarin
- 5 ss fersk timian
- 5 hvitløksfedd
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl soyasaus
- 3 ss balsamico eddik
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
Del grønnsakene i staver og legg de i en ildfast form eller langpanne. Bland grønnsakene godt inn med litt olivenolje, salt og pepper. Rut opp fettet på lammeribben med en skarp kniv og legg lammeribben oppå grønnsakene med skinnsiden opp. Hakk opp rosmarin og timian, press hvitløksfeddene og bland dette sammen med olje, soyasaus, balsamico eddik, salt og pepper. Pensle på et godt lag med marinade før det settes midt i stekeovnen på 150 grader i 1,5 timer til kjøttet slipper benet. For et ekstra godt resultat pensle på marinaden minst 4 timer før steking, gjerne lenger. Bruk grillelementet de siste 5 – 10 minuttene for å få en deilig sprø stekeskorpe. Del lammeribben i stykker ved å skjære nedover langs bena.
Serveres med rotgrønnsakene og en god saus.